SYKD Başkanı Necmettin Kırık mesajında, geçtiğimiz yılın en önemli olayının tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını olduğuna dikkat çekerek bu süreçte çok sayıda vatandaşımızı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti.

Salgın sürecinde toplum olarak büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirten Yerel Kültür Derneği Başkanı Necmettin Kırık ailelerinden ve sevdiklerinden fedakarlıklarda bulunan tüm sağlık çalışanlarına şükran borçlu olduklarını ifade etti.

Bundan bir yıl önce 2020'ye büyük umutlarla girdiklerini hatırlatan SYKD Başkanı Kırık ancak nereden ve nasıl geldiği hâlâ bilinmeyen bir virüsün koca bir yılı tüm dünya insanlarına adeta zehir ettiğini kaydetti.

Eğitimin aksadığı, ticari hayatın birçok alanda durma noktasına geldiği, sosyal hayatın neredeyse hiç yaşanamadığı bir yılı acılarla geride bırakmaya hazırlandığımız şu dakikalarda 2021 yılına yine umutlarla girmek istediklerini dile getiren Kırık, "Koronavirüs salgını dolayısıyla hayatını kaybeden tüm insanlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Mekânları cennet olsun. Salgının getirdiği sosyal ve ekonomik aksaklıklara rağmen daha yaşanabilir bir Sakarya ve ülkemiz için birlik ve beraberlik içinde olmaya devam edeceğiz. Maske, Mesafe ve Temizlik kurallarına uyarak bu büyük felaketi de atlatacağız. Güzel günleri yine hep birlikte yaşayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle 2021 yılının milletimiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Yeni yılın hepimize başta sağlık olmak üzere mutluluk ve huzur getirmesini bekliyoruz." dedi.

Editör: TE Bilişim