Sakarya Kent Şurası, ayda bir toplanarak şehrin sorunlarını tartışarak gündeme getirmeye devam ediyor. 2019 Nisan ayı, Şura’nın toplamda 86’ncı buluşmasına Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (SATSO) A. Akgün Altuğ ile Namet Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Kayar konuk olarak katıldı. Serdivan Tunatan Tesisleri’nde gerçekleşen toplantıda, SATSO Meclisi eski üyeleri de davetli olarak yer aldı. Şura Başkanı Yavuz Deniz, toplantının açılış konuşmasında şura üyesi merhum Kamil Tever’e rahmet diledi ve trafik kazası geçiren SAÜ eski Rektörü İsmail Çallı’ya geçmiş olsun dileklerini iletti.

BÖLGENİN EN BÜYÜK ODASIYIZ

Toplantıda ilk sözü alan SATSO Başkanı Akgün Altuğ, odanın çalışmaları ve Sakarya’nın sosyoekonomik durumuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Altuğ, konuşmasında şunları dile getirdi:

“Ticari ve sınai hayatı gelişmiş illere yapılan bu ziyaretlerdeki amacımız, Odalar arasında dostlukları geliştirerek ticari ve sanayi hayatımıza artı değerler katmaktır. SATSO, Doğu Marmara Bölgesi’nin en büyük ticaret ve sanayi odası olarak ülke genelinde örnek olacak rol model teşkil eden projeler yürütüyor. Söz konusu çalışmalarımızda ilimizdeki tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliğini önemsiyoruz.”

HER KONUDA SÖZ SAHİBİYİZ

“Birlikte çalışmanın verdiği gücü üyelerimize ve şehrimize hissettiren bir odayız. Sakarya ekonomisinin temel direği olan bir kuruluşuz. Bu nedenle şehrimizi ilgilendiren her konuda söz sahibiyiz. Her alanda üreten bir şehir olmanın gururunu yaşıyoruz. Çok kültürlülüğünü fırsata çevirmiş bir bölgenin mensupları olarak Sakarya’nın hem sanayide hem ticarette, turizm ve tarımda markalaşabileceğine inanıyor, bu anlayışla Sakarya ortak paydasında hizmet ediyoruz. Tek önceliğimiz Sakarya’mızı geliştirmektir.”

STANDARTLARA UYGUN İLK TESİS

Toplantının diğer konuğu Sakaryalı firma olan Namet’in Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Kayar, “Namet, vizyonunu 2015 yılında ülke sınırlarının ötesine taşıyacak şekilde yenilemiştir ve Namet Çayırova Üretim Tesisi, bu vizyonun ilk ve en özel projesini oluşturmaktadır. Namet Çayırova Üretim Tesisi, sektörümüzde Türkiye’nin Avrupa Birliği hijyen standartlarına uygun ilk üretim merkezi olma özelliği taşıyor. Tasarım proje aşamasından, yerleşim, iş akış, makine parkuru ve hijyen kriterlerine kadar tüm unsurlarda, gerek Türk, gerekse Avrupa Birliği normlarını tam olarak karşılıyor” dedi.

TÜM OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN

Namet Çayırova Üretim Tesisi’nin, yaklaşık 700 kişiye doğrudan iş sağlayarak Çayırova için önemli bir istihdam kaynağı olduğunu söyleyen Kayar, “Bunun da ötesinde, besiciler, çeşitli sektörlerden tedarikçiler, alt yükleniciler ve aileleri de dahil olmak üzere, 40 bin kişilik büyük Namet Ailesi’nin geçim kaynağını oluşturuyor. 68 milyon dolarlık bir yatırım programını, ekonomik krizin tüm olumsuzluklarına rağmen kaliteden taviz vermeksizin sürdürdük” diye konuştu. Nurettin ERYILMAZ

Editör: TE Bilişim