Sigortacılık ve Finans sektöründe yaşanan son gelişmelerin değerlendirildiği söz konusu ziyarete SATSO Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Dünya, 16. Meslek Komitesi Başkanı İ. Engin Adıyaman, Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Mertcan Korkmaz, Meclis Üyeleri; Oktay Topçu ve Zafer Yıldırım. Komite Üyesi Mehmet Yasin Şahin ve Meslek Grubu Üyesi Mustafa Tekneci iştirak etti.

Söz konusu ziyarette sektör temsilcileri, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ‘sigorta pazarını büyütmek’ adına uygulamaya aldığı, ‘Sigortacılık Kapsamında Değerlendirilecek Faaliyetlere, Tüketici Lehine Yapılan Sigorta Sözleşmeleri İle Mesafeli Akdedilen Sigorta Sözleşmelerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’ ve bu yönetmeliğin uygulama aşamasında sektöre zarar verebileceği görüşleri ifade edildi.

Hedefimiz sektörümüzün daha iyi yerlere gelmesini sağlamaktır

Konu hakkında komitesi adına konuşan 16. Meslek Komitesi’nden Meclis Üyesi Oktay Topçu, sigortacılık sektörünün ekonomik ve istihdam olarak yıllar geçtikçe gelişen, büyüyen bir sektör olduğuna dikkat çekerek; “Belli bir saygınlığa sahip olan sektörümüzde, yürürlüğe giren yönetmelik ile birlikte ciddi sorunlar yaşanabilir.  Yönetmelikte geçen bazı maddeler, kapsamı itibariyle, poliçe satış kanalı olarak acenteler dışında ehil olmayan kanalların devreye girmesine açıktır. Bu da sektörümüzün kalite açısından ivmesini düşürerek saygınlığını kaybettirecektir.

Söz konusu nedenlerden dolayı sigorta acentelerinin ve sigortacılık mesleğinin korunması aynı zamanda faydalanan kesimlerin de mağduriyetinin önlenmesi amacıyla çıkarılan yönetmeliğin tekrar gözden geçirilmesini ve sorunumuzun çözümü konusunda destek bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Çağrılara Kayıtsız Kalınmayacaktır

Meclis Üyesi Zafer Yıldırım ise, sigorta acentelerinin ülkemizde hizmet için yeterli olduğunu ve başka kanal aramaya gerek olmadığına vurgu yaparak şu cümleleri dile getirdi: “Sigortacılık sektörü olarak yıllardır tüketicilerimizin ve kurumlarımızın risklerine teminat sunulmasına aracılık ediyoruz. Temsil ettiğimiz sektörde faaliyet gösteren, istihdam edilen binlerce kişinin mağdur olmamasını istiyoruz.

Mesleğimizin resmi, hassas noktaları olan, ciddi tecrübeye ihtiyaç duyulan ve her geçen gün dijitalleşme ile daha iyi hizmet vererek büyüyen bir sektör olduğu aşikardır. Sayın Bakanımızın ve Bakanlığımızın tüm bu gerekçelere ve taleplere kayıtsız kalmayacağına yürekten inanıyoruz.” dedi.

Yakından Takip Ediyoruz

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, TOBB öncülüğünde bu gelişme ile ilgili gerekli çalışmaların yapıldığı bilgisini vererek “Üyelerimizin ve iş dünyamızı sorunları bizleri yakından ilgilendirmektedir. Bakanlığımız tarafından uygulamaya alınan yeni yönetmelik ile ilgili sektörün bir kaybı veya mağduriyeti olmaması adına gerekli çalışmaları üst kuruluşumuz TOBB öncülüğünde yürütüyoruz. Sorunun takipçisiyiz.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim