Sakarya Anadolu Lisesi’nin bahçe duvarını yenileme çalışmaları sırasında, eski duvarı yıkan iş makinesinin ağaçlara verdiği zarara gösterilen tepkilere aldıran olmadı. İnat edercesine  şimdi de ağaçları kesmeye başladılar.

BELEDİYE VE MİLLİ EĞİTİM ‘İN GÖZLERİ ÖNÜNDE

Sakarya Anadolu Lisesi’nin bahçe duvarını yenilemek üzere geçen ay başlatılan çalışmalarda, eski duvar kepçe ile yıkıldı. Bu sırada duvar dibinde sıra sıra bulunan ağaçlara dikkat edilmedi ve ağaçların önemli bölümü yara aldı, ağır hasar gören ağaçlar ise söküldü. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bahçe duvarının dibindeki bir ağaç da yıkıldı.  Bahçe duvarını yaklaşık 1 metre içeriye almak üzere başlatılan kazı sırasında  yara alan ağaçların bu kez kökleri de zarar gördü ve kurumaya başladı.  Söz konusu gelişmenin gazetemizde ve dijital medyada haber olmasının ardından daha dikkatli olmaları beklenen yüklenici firma, beklenenin aksine önceki gün kuruma emareleri görülen ağaçları  kesti.

Tepkilere rağmen süren ağaç kıyımına ne okulun, ne belediyenin ne de orman işletmesinin müdahale ettiğini ifade eden mahalle sakinleri tepkilerini “Yeşil alanları talan edilen Serdivan’ın sahipsizliği bir kez dana tescillendi” diye dile getiriyor. 

Editör: TE Bilişim