Ekipler, 24 mahallede 1835 sokak ve caddede 573 kilometrelik alanda kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürdü.

Alemdar, Çalışmaları Yerinde İnceledi, Ekiplere Moral Verdi

Ekipler tarafından kesintisiz yapılan çalışmalarla araç ve yaya trafiğinde sorun yaşanmadığı belirtilirken bir yandan kar küreme araçlarıyla yolların açık tutulduğu diğer yandan kaldırımlarda da temizleme çalışmalarının gerçekleştirildiği bildirildi.

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, iyi bir koordinasyon ile vatandaşları mağdur etmeden süreci takip ettiklerini belirterek: “Kar yağışıyla birlikte araçlarımız ve saha personellerimiz seferber oldu. Tüm ekip ve ekipmanlarımızla 24 saat sahada olduk. Her türlü koşula hazırlıklıyız. Mevsim koşullarına bağlı olarak 7/24 küreme, tuzlama çalışmalarımız tüm sokaklarımızda sürecek.” dedi.

Vatandaşların herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamasının en önemli öncelik olduğu belirtilirken, hayatın olağan üstü şartlarda da sorunsuz sürmesi için 40 personelle 24 saat kesintisiz çalışıldığı ifade edildi. Kar temizleme, kar küreme, tuzlama ve benzeri hizmetler eş zamanlı olarak yürütüldüğü dile getirildi.

Ekipler tarafından 5 kar küremeli tuz serici, 4 kar küremeli kepçe, 2 elle tuzlama aracı, 2 greyder, 2 kaldırım temizleme aracı ile çift vardiya olarak toplam 40 personel tarafından kar mücadelesinin sürdürüldüğü belirtildi.

444 54 50 numaralı çağrı merkezine gelen 6 bin 2 çağrının ve 0531 608 5676 numaralı WhatsApp hattına gelen 180 başvurunun cevaplanarak vatandaşların taleplerinin yerine getirildiği bildirildi.

Sokak Hayvanları Unutulmadı

Yoğun kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için beslenme ünitelerine ve besleme noktalarına 150 kg mama bırakıldığı vurgulanırken aynı zamanda sokak hayvanlarının sağlık noktasında da takip edildiği ve 17 hayvanın tüm tedavilerinin yaptırıldığı belirtildi.

Editör: TE Bilişim