Fikir ve Sanat Akademisi bünyesinde çalışmalara katılan dünyanın hemen her yerinden öğrenciler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Ayasofya’nın açılışı için özel bir ezgiyle teşekkürlerini ifade etmek istediler. Köroğlu’nun kaleme aldığı “Mert dayanır, namert kaçar” şiirinden esinlenerek bestelenen ezgi, Ayasofya’da Cuma namazı çıkışında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ithaf edilerek gençler tarafından okundu.

Namaz çıkışında Ayasofya’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın selamladığı öğrenciler, Ayasofya’nın açılışının kendi ülkelerinde de büyük bir memnuniyetle karşılandığını ve böylesine önemli bir yapıtın gerçek kimliğine kavuşmasından dolayı yaşadıkları mutluluğu Cumhurbaşkanı’na ifade ettiler. Öğrenciler, Ayasofya’nın açılışı için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etmek maksadıyla Fikir ve Sanat Akademisi’nde böyle bir koro çalışması hazırladıklarını belirterek, Ayasofya’nın açılışının tüm insanlığa hayırlı olması temennisinde bulundular.

Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi

Ulusal ve uluslararası birçok organizasyona imza atan, felsefe, sanat ve sosyal bilimler kütüphanesine de ev sahipliği yapan Fikir ve Sanat Akademisi, 2013 yılından bu yana bünyesinde dersler alan, kendilerini akademik ve sosyal olarak geliştirmek isteyen öğrencilere yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye’de ve uluslararası alanda kendini ispatlamış, dünyaca ünlü akademisyen ve düşünürlerin çeşitli seminerler ve konferanslar verdiği Fikir ve Sanat Akademisi’nde, aynı zamanda Türkiye’de eğitimlerini sürdüren uluslararası öğrenciler de yer alıyor.

Editör: TE Bilişim