Serdivan'da, Sakarya Üniversitesi Kampüsü çevresinde yaşayanlar birkaç gündür domuz gördüklerini belirtiyor.

Akşam saatlerinde yürüyüşe çıktıklarında kaşrılaştıkları domuzun fotoğrafını çeken yurttaşlar, "Yolumuzu değiştirip eve döndük, son  birkaç günde başka görenler de olmuş. Akşamları sokağa korkarak çıkıyoruz" diyor.

Bu arada, tedirginliğe yol domuzların aç kaldıklarında yiyecek bulmak için yerleşim birimlerine inebildikleri, daha çok tarım alanlarına girip, çöpleri karıştırabileceği belirtiliyor.

DİKKAT ETMEK GEREKİR

Yaban Domuzu ‘na Türkiye’nin neredeyse her yerinde rastlamak mümkün. Geceleri dolaştıkları için özellikle kamp yapanların karşılaştığı hayvanlardır. Kısaca bir özetlemek gerekirse yaban domuzu ; çok iyi tat ve koku alır. Sürüler halinde gezer. Hem otobur, hem de etoburdur, bitki kökleri, sebze, meyve, sürüngen ve böceklere kadar neredeyse herşeyi yer. Sıcağı çok sevmezler, gündüz uyur, gece gezerler.

Domuzlar genelde insanlardan uzak dururlar. İnsan kokusunu 1-2 km. uzaktan alabilir ve yaklaşmazlar. Sizin göreceğiniz kadar yaklaşmasının sebebi ayılarda olduğu gibi; aç olması veya yavrularına karşı sizi bir tehdit olarak algılaması sebebi ile olabilir.

Yoğun çalılıklarda saklandıkları ve uyudukları için yol seçiminde dikkatli olun

Karşılaşma durumunda, tam geri istikamete dönerek sakince uzaklaşın, bir süre sonra karşılaştığınız yolun etrafını dolaşarak deneyebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim