BİZİM SAKARYA gazetesi haber merkezinden Nurettin Eryılmaz’a konuşan Hüseyin Yıldırım, Sakarya’da 1996 yılından itibaren dershanecilik yaptığını ve FEM Dershanesi’nin en büyük rakibi olarak yıllardır mücadele ettiğine Sakarya eğitim camiasının yakından şahit olduğunu söyledi. 23.07.2016 tarihinde okuluna el konulduğunu, ayrıca yıllardır çalıştırdığı Sentez Dershanesi’nde bulunan bütün malzemelerin haksız ve hukuksuz bir şekilde mahkeme süreci beklenmeden dağıtıldığını söyledi. En kısa sürede bu yanlıştan dönülerek okulunun kendisine teslim edilmesini beklediğini kaydetti.
‘ÜSTLERİNE YARANMAK İSTEYEN’

Yıldırım, “Üstlerine yaranmak isteyen ve o gün görevde bulunan bazı bürokratların hatalı ve haksız uygulaması sonucu okuluma el konuldu. Şahsım olarak bu haksızlığın en kısa sürede düzeltilmesini bekliyorum. Birkaç art niyetli bürokrata kızarak devlete küsmek olmaz. Milliyetçi kimliğimden de asla taviz vermem” dedi. Yıldırım, 
sözlerini şöyle sürdürdü:

‘KAYIT PARALARI GERİ VERİLECEK’

“Kolejim şahsıma iade edildikten sonra eğitim işine kaldığım yerden dört elle sarılarak devam edeceğim. 2016-2017 döneminde okuluma kayıt yaptırıp, parasını ödeyen öğrenci velilerine yeni dönem öğrenci ücretleri baz alınarak ödemeleri iade edilecek. Tüm öğrencilerin listesi bende mevcuttur.”


EL KOYMA OLAYI NASIL OLMUŞTU?

Sentez Koleji 23 Temmuz 2016 tarihinde kapatılıp, sahibi Hüseyin Yıldırım ise 27 Temmuz 2016 tarihinde evinden gözaltına alınmış ve 14 günlük gözaltı sürecinden sonra tutuklanıp Ferizli Cezaevi’ne gönderilmişti. Hüseyin Yıldırım, 416 gün tutuklu kaldıktan sonra 15 Eylül 2017 tarihinde Ferizli Cezaevi’nden tahliye olmuştu.


BİLİRKİŞİ RAPORUYLA AKLANDI

21.05.2019 günü Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 9. duruşmada Hüseyin Yıldırım beraat etti. Ankara 21. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından gönderilen  2 Sayıştay uzmanı, 2 mali müşavir ve 1 bankacıdan oluşan 5 kişilik heyet tarafından hazırlanan 09.05.2019 tarihli bilirkişi raporuna göre; Hüseyin Yıldırım aklandı.


9 MİLYON LİRA KARŞILIĞINDA

Sentez Koleji’ni işleten şirket olan YILDIRIM EĞİTİM HİZ. LTD. ŞTİ’nin tamamı Hüseyin Yıldırım’a aitti. Okul binasını tam donanımlı okul haline getirmek için kiracı şirket olan ve tamamı Hüseyin Yıldırım’a ait olan Yıldırım Eğitim Hiz. Ltd. Şti.’nin 9 milyon 446 bin 665 lira 76 kuruş harcadığını ve bu harcamaların tamamının fatura karşılığı İnelsan Firması’na yaptırıldığı MASAK-Bilirkişi raporlarında da yer aldı.


YİNE DEVRALMASI BEKLENİYOR

Okul bina yapısının tapu dağılımı Hüseyin Yıldırım (%25), Cevriye Nihal Çakır (%25) ve İnelsan Firması’nın sahipleri (%50) şeklindeydi. Okulu işleten ve tamamı Hüseyin Yıldırım’a ait olan Yıldırım Eğitim Hiz. Ltd. Şti. aylık kiralarını tapudaki hisse oranlarında Garanti Bankası üzerinden yatırdığı belgelerde yer almaktaydı. Hüseyin Yıldırım’ın tekrar Sentez Koleji’ni en kısa sürede devralması bekleniyor. 

Editör: TE Bilişim