Avrupa Birliği’nin Erasmus programı ile hibe desteği verdiği projede Türkiye Ulusal Ajansı ve Şen Piliç MTAL arasında sözleşmeler imzalandı. Aralık ayının son haftasında gerçekleştirilen proje tanıtım toplantılarından sonra kurum, hedeflenen yeterliliklere ulaşılması için gerekli tüm hazırlık sürecine başladı.

Projenin çıkış noktasını ise okul şu şekilde ifade etmektedir; 21. yüzyılda okulları ve eğitim kurumlarını dinamik küresel pazarda rekabet edebilir öğrenciler yetiştirmeye hazırlama gerekliliğidir. 21. yüzyılın küresel sınıflarında öğretmenlerin pedagojik becerilerinin inovatif stratejilerle dönüştürülmesi amaçlanmalıdır. Öğretmenlerin ve öğrencilerin dijital teknolojiler ve dijital öğrenme ortamlarını kullanması ve buna uygun müfredat geliştirilmesi gerekmektedir. Öğrenme becerileri (eleştirel düşünme, yaratıcılık, iş birliği ve iletişim), okuma yazma becerileri (bilgi, medya ve teknoloji) ve yaşam becerileri (esneklik, girişkenlik, liderlik ve sosyal beceriler), kültürler-arası beceriler gibi 21nci yüzyıl becerilerini öğrenmek ve öğretmek öncelikle eğitim kademesinde aktif rol oynayan öğretmenler tarafından benimsenmeli ve yeni nesillere aktarılmalıdır. Değişen ihtiyaçlarla birlikte sanayi kurumları öğrencilerimizden yalnızca işi öğrenmelerini değil, buna ek olarak yeni becerileri kazanmış, iletişimi ve girişimciliği güçlü olan adaylar olmalarını beklemektedir. Proje faaliyetlerinde elde edilen kazanımların öğrencilere aktarılarak mesleki alanların ve öğrenci başarısın artırılması, öğrencilere 21. y.y. becerilerinin kazandırılması hedeflenmektedir.

Okulun her alanından birer öğretmen olmak üzere toplamda 6 eğitimcinin katılacağı 6 günlük kurs programı 03-08 Mayıs 2021 tarihlerinde Hollanda Alkmaar’daki kurs merkezinde gerçekleştirilecek. 6 günlük kurs süresince katılımcı öğretmenler öğretim teknikleri ve öğrenme stratejileri, bilimsel ve teknolojik faaliyetler, kurumsal kaynakların ve kapasitenin geliştirilmesi, eğitim öğretime erişim ve yönlendirme, öğrenciyi sorularla yönlendirme ve gelişim izleme, 21. yüzyıl becerileri ve eğitim konularının uygulama örnekleri alanlarında eğitime tabi olacaklar. Eğitimin dili İngilizce olacaktır.

Editör: TE Bilişim