Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Beşiktaş’ın efsane başkanı Sakaryalı Süleyman Seba’nın adı verilen ve ülke çapında ses getiren Süleyman Seba Spor Merkezi Projesi’ne ilişkin çalışmaların eski başkanın girişimi sonucunda askıya alındığını söyledi.

Babaoğlu, önceki günkü meclis toplantısında yaptığı konuşmada, bir süre önce kamuoyuna açıklayıp çalışmalarına başladıkları Süleyman Seba Spor Kompleksi ’nin 10 milyon liralık bir proje olduğunu ve unun 3 milyon liralık bölümünün Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nce karşılanacağını, kalan bölümünün de Hendek belediyesi tarafından temin edileceğini hatırlattı.

Projenin şehir merkezinde gerçekleşecek olması nedeniyle, spor salonu bulunmayan okullar açısından da büyük önem taşıdığını vurgulayan Babaoğlu, eski bir belediye başkanının (Ali İnci’yi kastediyor) konuyu yine önceden milletvekilliği yapmış birinin aracılığıyla Ankara’ya yanlış bilgilendirmede bulunduğunu iddia ederek, “Bu girişim sonucunda projemiz maalesef askıya alındı” dedi.

MİLLET BAHÇESİ KILIFI

Babaoğlu, projeyi engelleyen eski başkanın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Millet Bahçelerine olan ilgisini kullanarak, spor kompleksi yapılacak alanın Millet Bahçesi yapılmalı diye telkinde bulunduğunu daha önce milletvekilliği yapmış birini araya sokarak, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na projenin gerçekleştirileceği alanın Millet Bahçesi olmasının daha iyi olacağı telkininde bulundurttuğunu ve sonuçta projenin askıya alındığını kaydetti.

ASIL HEDEFİ GÜREŞ İHTİSAS

Söz konusu girişimin siyaseten olmadığını, projeyi AKP teşkilatlarıın desteklediğini vurgulayan Babaoğlu, “Niyeti millet bahçesi de değil. Güreş İhtisas için ayrı birimler kurumak ve projenin gerçekleştirileceği alanın Güreş İhtisas Kulübü’ne devrini sağlamak. Ancak MHP Sakarya Milletvekili Bülent Bülbül ve AKP Sakarya Milletvekili Ali İhsan yavuz konuyla ilgileniyor” dedi.

SÜLEMAN SEBA SPOR KOMPLEKSİ
Prof. Dr. Ayhan Kızıl Caddesinde bulunan Hendek Belediyesi Atatürk Stadı ile Spor Salonunu kapsayan 34 dönümlük alanda hayata geçirilmesi planlanan Süleyman Seba Spor Kompleksi içinde; 3 bin kişilik stadyum, sporcu oteli, fitness salonu, yürüyüş parkuru, 2 adet tenis kortu, atış poligonu, karate, jimnastik, muay thai, kick boks, judo, tekvando sporları için 5 ayrı salon, basketbol, voleybol, hentbol, futsal sahaları, suni çim saha ve alt yapı tesisleri, kafeterya, dinlenme alanları, idari ofisler ve 180 araçlık otopark yer alacaktı. (Orhan Topçu)

Editör: TE Bilişim