Başhekim Doç. Dr. Fikret Halis, yaptığı açıklamada yoğunbakım yatak sayılarını artırarak, boş alanların verimli bir şekilde kullanılmaya başlandığını belirtti.

Merkez bina içinde bulunan kantin alanında yapılan çalışmalarla 28 yataklı acil müşahede alanı oluşturduklarını ifade eden Halis, şunları kaydetti:

“Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları servislerinin yeni binaya taşınmasıyla birlikte merkez binamızda bulunan Yenidoğan yoğunbakımda (10+1), doğumhaneden boşalan alanda (18), çocuk yoğunbakım alanında ise (7) olmak üzere toplamda 36 erişkin yoğunbakım yatağımızı hastanemize kazandırdık. Yeşil alan poliklinikleri pandemi hastanesine (eski doğumevi) taşınarak ayaktan gelen hastalara hizmet vermeye başladı. Hastanemize ambulansla gelen veya bireysel başvuran sarı alan hastalına ise iki farklı başvuru alanı oluşturuldu. Acilde bulunan derslik alanlarında yapılan çalışmayla da 15 yataklı müşahede alanı oluşturularak, covid olan ve olmayan hastaların bulaş riski en aza indirilerek birbirinden ayrılmaları sağlandı.”

Editör: TE Bilişim