SAÜ TÖMER bünyesinde Türkçe hazırlık alan ve Sakarya Üniversitesi’nin farklı bölümlerinde öğrenim görmekte olan uluslararası öğrencilerden Afrin harekatına katılan Türk ordusuna ithafen duygularını belirten sevgi ve dua içerikli Türkçe destek mesajlarından oluşan bir klip hazırlandı.

Türkiye’nin toprak bütünlüğü için tehlike oluşturan terör örgütlerini bölgeden çıkarmak ve bölge vatandaşları için de güvenli bir şekilde yaşanabilecek hale getirmek için Türkiye’nin Suriye sınırındaki Afrin’e 20 Ocak’ta “Zeytin Dalı Harekâtı” başlatan TSK, tüm ülkede de destek görürken, dünyadaki farklı ülkelerden de destek aldı. Halen devam harekatta bin 500’ün üzerinde terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilirken, Türk ordusu da birçok şehit verdi.

Türk Ordusu’nun tarihin belli dönemlerinde destek, huzur ve güven tesis etmek için operasyonlarda bulunduğu ülkeleri temsilen Sakarya Üniversitesi’nde öğrenim görmekte olan uluslararası öğrenciler de Türk askerine teşekkür niteliğinde 14 Şubat gibi anlamlı bir günde sevgi, şükran ve dua içerikli destek mesajlarını Türkçe olarak belirten bir video hazırladılar.

Videoda Suriye, Irak, Azerbaycan, Yemen, Bosna Hersek, Filistin, Endonezya, Cezayir, Sudan gibi ülkelerden öğrenciler sevgi, şükran ve “Allah yardımcınız olsun, Gazanız mübarek olsun, Sağ salim tezden dönesiniz, Allah sevdiklerinize kavuştursun, Ayağınıza taş değmesin, Zaferiniz daim olsun” gibi dua mesajlarını Türkçe olarak Mehmetçik’e gönderdiler.

Editör: TE Bilişim