Konağın satışından geçici olarak vazgeçildiği belirtilen açıklama Şöyle;

ZARÜRET KARŞISINDA YAPILAN AÇIKLAMADIR 

.Üç kişiden oluşan Alicanlar Konağı'nın büyük hissedarıyız. Kullanım ve ihtiyaç harici nedenden dolayı, Konağı bir emlak kuruluşu vasıtasıyla satışa çıkardığımız daha ilk 24 saat içerisinde, Sakarya sanal basının yaptığı haberlerden sonra halk arasında umulmadık bir sansasyon yaşanmış ve bazı kişilerce bilip bilinmeden üzücü bir sıra polemiklere girildiğini görmüş bulunmaktayız.

Bu yüzden, Sakarya Büyükşehir Belediyesi bu konuyla ilgili olarak basına acilen bir açıkla yapmak zorunda kalmıştı

Şimdi bizim açıklamamızda şu doğrultudadır:

Büyükşehir Belediyesi ile aramızda 30/03/2016 tarihinde bir protokol yapılmıştır. Ancak bu protokolden önce Eyüp Çıkmazı olarak bilinen dar sokağın, hem trafiğinin rahatlatılması hem de tarihi eser kapsamındaki Alicanlar Konağının restorasyon, restitüsyon, aplikasyon, röleve gibi uygulamalarının belediyece yapılıp, Adapazarı halkının istifadesine açılması için, bahçe eninden 7 metre  fedakarlık yapıp daraltılmak suretiyle yola 300 m2 terk  edip Büyükşehir Belediyesine bedelsiz bir şekilde bağışladık.

300 METREKARE KARŞILIKSIZ VERDİK

Yola yapılan terkten sonra asıl söz konusu 10 senelik  protokol yapılmıştır. Bu sözleşmenin bazı maddelerine  göre taraflar karşılıklı olarak taahhütlerde bulunmuşlardır. Belediyenin her türlü tasarruf ve kullanım hakkı 30/03/2026 tarihinde sona erip, taşınmaz mal sahiplerine aynen iade edilecektir.

KONAĞI SATAMAZLAR DİYE BİR MADDE YOK 

Taahhütler arasında, malikleri ''bu zamanın dolmasından önce KONAĞI SATAMAZLAR'' anlamında yasal bağlayıcı bir şerh yoktur. Kaldıki tarihi eser kapsamındaki bu konağı ister özel, ister tüzel konumundaki her kim satın alsa bile, Büyükşehir Belediyesinin sözleşme gereği yasal kullanım hakkı 30/03/2026 tarihine kadar devam edecektir. Bu cümleden olarak, şimdilik gördüğümüz lüzum üzerine ALİCANLAR KONAĞI'NI satma işinden bir süreliğine vaz geçmiş bulunmaktayız.

İLERİDE TEKRARDAN SATIŞA SUNACAĞIZ 

Her türlü yasal haklarımız saklı kalmak şartı ile ileride yapacağımız değişiklikle Konağı tekrardan satışa sunacağımızı kamu oyuna saygı ile duyururuz

Editör: TE Bilişim