Sakarya Balık Tutkunları Sportif Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Kulübü Derneği ve Arifiye belediyesi iş birliğiyle ulusal turna balığı yarışması düzenliyor. 7-8 Eylül tarihlerinde Sapanca Gölü Ulusal Turna Balığı Yarışması yapılması için Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu ve Sakarya Balık Tutkunları Sportif Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Kulübü Derneği Başkanı Faruk Baştürk arasında protokol imzaladı.

AV KURALLARINI ÖĞRENMEK

Sakarya Balık Tutkunları Sportif Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Kulübü Derneği Başkanı Faruk Baştürk, "Arifiye Belediyesi ile Ulusal Turna Balığı Yarışması yapılması için protokol imzaladık. 7-8 Eylül 2019 tarihine kadar belediye ve dernek olarak hazırlıklarımız yapacağız" dedi. Yarışmaya yurt içi ve dışından katılım imkânı olduğunu kaydeden Baştürk, "Amacımız burada bir etkinlik adı altında sosyalleşmek, balık türlerini tanıtmak, av kurallarını öğretmek, öğrenmek" ifadelerini kullandı.

TURNA BİYOLOJİSİ

Baştürk, "Daha önceki yılarda Kocaali’de 4 yıl boyunca kalkan balığı yarışması organizasyonu yaptık. Sapanca Belediyesi ile geçtiğimiz yıl balık yakalama yarışması yaptık. Bu yıl da Arifiye Belediyesi ile çok güzel organizasyon gerçekleştireceğiz. Bu organizasyon içinde Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nden eğitmen Prof. Dr. Özgür Emiroğlu'nun katılımıyla tatlı su balık ürünleri ve turna balığı biyolojisi hakkında eğitici bilgiler verilecek" diye konuştu.

UZUNKUM'DA

Bülent Yıldırım'ın katılımıyla temel spin avı ekipmanları, prensipleri ve sahte maket yemler hakkında söyleşi yapılacağını kaydeden Baştürk, programın Sapanca Uzunkum Göl Park'ta gerçekleşeceğini belirtti.

GÖZLEMCİ MÜHENDİSLER

Yarışma programına yurt içi ve dışından herkesin katılmasına olanak sağladıklarını anlatan Baştürk, Sakarya Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün su ürünleri mühendislerinin, su tebliği mevzuatlarına tam uyulması hususunda gözlemci olarak yarışmada görevde bulunacaklarını söyledi. Nurettin ERYILMAZ

Editör: TE Bilişim