CHP Sapanca İlçe Başkanı Cengiz Çiçek gazetemize yapmış olduğu ziyarette Teleferik Projesinin üst istasyonun olduğu yerde 61 dönümlük A tipi mesire alanında Yüzde 60 imar oranı olduğunu söyledi. Çicek, Teleferik Projesinin sadece başlangıç olduğunu ifade etti. Gelinen son noktayı değerlendiren Çicek, 2. İdare Mahkemesinin almış olduğu kararın kendileri için son fırsat olduğunu ve bunu iyi bir şekilde değerlendireceklerini kaydetti.

CHP Grup Başkanvekili, Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanı Naci Bostancı ile görüştüğünü hatırlatan Çicek, “ 10 binin üzerinde imza ve masraflar için para bulunursa bu konuyu çözeceğini belirtti.

CHP Sapanca İlçe Başkanı Cengiz Çiçek’in konuşması şu şekilde:

“Teleferik sadece bir basamak”

“Sapanca’da talan çok. 99 seçimlerinde CHP olarak biz kaybettik, su fabrikaları açıldı. 21 tane su fabrikası civarında var. Su fabrikalarının sahiplerine bakıyorsun Fransız bir şirket. Geçmişine baktığımızda çok derinlemesine girmek istemiyorum bu konu hakkında araştırma yaptım, emperyalizm Sapanca’da kendisini gösteriyor. Satanlarda Dişliler. Dişliler sattı ama AKP en çok kime karşı, siyonizme karşı, bunlarda siyonizme sattı. Para ortaya girince dinini falan düşünmüyor. Şimdi hedef Sapanca’da. Su fabrikaları açıldı. Öyle büyük bir talan yapıldı ki şimdi ikincisi köylere ait meralar var onlar da elden gidiyor. Oradan bir buçuk iki dönümlük yer herhalde oradan teleferiğin alt istasyonu üst istasyonu da yukarıda. Üst istasyonun olduğu yerde de 61 dönümlük bir yer var A tipi mesire alanı var. Yanında bir yer var özel şahsa ait yüzde 60 imar oranı var. Buradaki köy Mahmudiye Köyü yüzde 15 civarlarında. Bazı yerler var turizm alanı olarak öbek öbek. Mahmudiye’nin üstü Dibek Taş gibi şehir olacak. O bölgede tamamen betonarme olacak. 500 dönümlük alan var orada. Teleferik sadece bir basamak. 500 dönüm var, beş yüz dönümden de fazla mesire alanları var. A tipi ve B tipi mesire alanları var. A tipi mesire alanlarını istediğin gibi inşa edebiliyorsun. B tipi yine yapabiliyorsun. C tipi mesire alanları var en kısıtlı olanı ama b tipine geçer, B tipinden a tipine geçer. Bir adım atıyor sonra iki adım üç adım öteye geçiyor.

Teleferik Projesi gerçekleşirse olacaklar:

30 adet 70 metrekare büyüklüğünde kır evi. 2 adet 250 metrekare büyüklüğünde kır lokantası. 2 adet 250 metrekare büyüklüğünde kır kahvesi. 2 adet 20 metrekare büfe. 1 adet yöresel ürünler satış ünitesi 30 metrekare. 5 adet 100 metrekare karavan ünitesi. 17 adet 25 metrekare büyüklüğünde kameriye.1 adet 60 metrekare idare binası. 1 adet 364 kare basketbol sahası.1 adet 80 metrekare personel binası.1 adet 100 metrekare ibadethane.1 adet 312 metrekare yüzme havuzu.1 adet 100 metrekare sağlık tesisi. 1 adet 100 metrekare spor destek binası. 1 adet 600 metrekare gölet. 2 adet 150 metrekare su deposu. 1 adet 80 metrekare tuvalet. 1 adet 1.3 kilometre yürüyüş yolu. 1 adet 1.3 kilometre bisiklet yolu. 1 adet 78 araçlık otopark ve araç yolları. 1 adet 200 metre uzunluğunda zipline hattı”

“Türkiye’nin iç yerelinin yabancılaşmasını istemiyorum”

Turizm açısından da iyi değil. Eğer Sapanca’da turizm olacaksa biz yeşilliği satıyoruz. Huzuru da satıyoruz, Sapanca huzurlu bir yer, sessiz. Onca kişi oraya doldurulursa daha çok ses çıkar insanlar gelmezler. Açıkçası biz kendi kendimizi gütmeye çalışıyoruz. Turizmin buna bir faydası yok zararı var. 90’dan 99 depremine kadar İstanbul’dan otobandan Sapanca’ya geliyorlar. Sapanca’da gezilecek yer yok, yürüyecek yer yok. O kadar dolu. Şimdi bakıyorsunuz kimse gelmiyor. Neden gelmiyorlar, Araplar var. Araplar olduğu içinde İstanbullular mesela hoşlanmıyorlar. Araplar gelmesin demiyorum dünyanın bütün ülkelerinden insanlar gelsin sonuçta turizm ama ticaretinde bir prensipleri olmalı. Açıkçası ben Türkiye’nin iç yerelinin yabancılaşmasını istemiyorum. Satma değil kiralama olması lazım. Belediye başkanı burada karar verecek bir mercii. Belediye başkanı karar aldırmazsa bu iptal olmaz.”

Bizim stratejimiz şu olacak. MHP ve AKP’li meclis üyeleriyle birebir konuşacağız. Ne kadar başarılı oluruz bilmiyorum ama biz görevimizi yerine getireceğiz.  Engin Özkoç’un dediği şu ’10 binin üzerinde imza bir de masraflar var.’ Şirketin yaptığı masraflar. Bunları ödediği takdirde bunu çözeceğini söylemiş.

Sağıroğlu Ali İhsan Yavuz’a suçladı

CHP yönetim kurulu üyesi İzzet Sağıroğlu, Teleferik projesi konusunda AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz hakkında sert iddialarda bulundu. Sağıroğlu, şunları kaydetti:

“Süreç o kadar güzel gelişti ki; Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen alana gelmiyordu sonra geldi dedi ki, ‘tamam ben de istemiyorum. ’Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce geldi onunla konuştuk dedi ki ‘biz halkımızın istemediği bir şeyi yapmayız’ dedi ve bu iş burada duracak, yer değiştireceğiz dedi. Onun arkasından AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz’a gittik. Yavuz’da sanki hiçbir şeyden haberi yokmuş gibi Özen’i arıyor. ‘Özcan buranın hali ne böyle ağaçlar kesiliyor’ deyip kapattı yüzüne. Sonra alana geliyorsun diyorsun ki halka ‘hayır bu iş olmaz’ diyorsun. ‘2-3 güne kadar kahvaltıya geleceğim size’ diyorsun.  Şirket belli bir miktar para yatırdı masrafları var dediler. Biz sponsor bulduk, 4.5 milyar. Ekrem Yüce’ye geldik sponsor dedi ki ‘eğer benim sözüme güvenmiyorsanız hemen banka teminatını veririm’. Ondan sonra tamamen iş değişti. Ali İhsan Yavuz ‘kim o zat gelsin görüşelim’ dedi. 1 hafta geçti arıyoruz açmıyor sonunda açtı ‘Ben öyle bir şey demedim, nereden çıkarıyorsunuz bunu’ diye konuştu.

Editör: TE Bilişim