Yapılandırma için son başvuru tarihi 31 Aralık 2020

Sapanca Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürü Mustafa Bayraktar, “Bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin, 7256 sayılı kanun ile emlak, işyeri çevre temizlik, ilan-reklam vb. Belediyemize 31 Ağustos 2020 tarihi öncesine döneme ait borcu olan vatandaşlara borçlarını yapılandırma fırsatı sunuluyor. Sapanca Belediyesi, olarak borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşlarımızın başvurularını almaya başlamış bulunmaktayız. Yapılandırma için son başvuru tarihi 31 Aralık 2020’ dir” dedi.

Taksitle ödeme kolaylığı

Vergi borcu olanlara ödeme kolaylığı ve taksitlendirme imkânı sunan 7256 sayılı kanun vatandaşlarımıza birçok kolaylıklar getirdiği bilgisi verildi. Yapılandırma ile birlikte vatandaşlarımızın vergi borcunda yeniden düzenlemelerin yapıldığı. Ayrıca kanun, borçları taksitle ödeme kolaylığının olduğuna dikkat çekildi. Emlak, işyeri çevre temizlik, ilan-reklam vb. borcu olan vatandaşlarımızı bu fırsatı değerlendirme konusunda vatandaşlar bilgilendirildi.

31 Ağustos 2020 tarihinden önceki dönemler

Kanun ile borçlu vatandaşların, 31 Ağustos 2020 tarihinden önceki dönemlere, beyana dayanan vergilerde bu tarihe kadar verilmesi gereken beyannamelere ilişkin vergilere ve bunlara bağlı vergi cezalarına, gecikme faizlerine, gecikme zamlarına yeniden yapılandırma ile ödeme kolaylığı sağlandığı. Söz konusu borçların gecikme ve cezalardan kaynaklanan artışları yeniden değerlendirilerek borç yapılandırıldığı bilgisi de verildi.

6 aydan 18 aya kadar taksitlendirme

Kanun ayrıca borcu olan vatandaşlara, borçlarını 2 ayda bir ödenmek üzere 6 aydan 18 aya kadar taksitlendirme kolaylığı da sağlıyor. Yapılandırmadan faydalanabilmek için borçlu vatandaşlarımızın 31 Aralık 2020 tarihine kadar Sapanca Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğüne başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Editör: TE Bilişim