Araçlarının kaputlarına bakıp yola çıkmalarını önemle rica ediyoruz

Sapanca Belediyesi Veterineri ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri doğadaki hayvanlara şefkat elini uzatıyor. Sokak hayvanları için ağır kış şartlarının olumsuz etkilerini en aza indirmek için belirli noktalara yemleme çalışması yapıyor. Veteriner Hekim Samet Ateş; “İlçemizin değişik yerlerinde oluşturulan beslenme noktalarına kedi ve köpek mamaları bırakıyoruz. Kış şartları bütün canlılar için zor şartlardır. Sokak hayvanları bu soğuk kış günlerinde hem yiyecek bulmak hem de vücut ısılarını korumak zorunda. Biz Sapanca Belediyesi olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Özellikle vatandaşlarımızdan da bu karlı ve soğuk havalarda araçlarının kaputlarına bakıp yola çıkmalarını önemle rica ediyoruz” diye belirtti.

Sokak hayvanları, Allah’ın yarattığı masum ve dilsiz varlıklardır

Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, “Sokak hayvanları, Allah’ın yarattığı masum ve dilsiz varlıklardır. Ekiplerimiz, soğuk ve karlı havalarda yiyecek bulmakta güçlük çeken dostlarımız için ilçenin dört bir yanına mama bırakıyor. Vatandaşlarımız da aynı şekilde duyarlılık göstererek sokak canlılarımıza sahip çıkıyor” ifadelerini kullandı.

Hayvan dostu olan Sapanca Belediyesi, sokak hayvanları üzerindeki kış zorluğunu azaltmak için mamaları kış boyunca dağıtmaya devam edeceğini bildirdi.

Editör: TE Bilişim