Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ekim Meclis Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce başkanlığında gerçekleştirildi. Mecliste 8 ilave gündem maddesi ile birlikte 58 madde karara bağlandı. Meclis toplantısının hayırlı olmasını temenni eden Başkan Ekrem Yüce, Ekim ayı ile birlikte 30 ayı geride bıraktıklarını belirterek, Sakarya için gündüz gece demeden gayretle çalıştıklarını dile getirdi.

Asfalt miktarı 1 milyon tonu aştı

Meclis toplantısında konuşan Başkan Ekrem Yüce, “30 aylık süreçte önemli bir hizmet atağı yaptık. Sakarya’da sorumluluğumuzda olan bölgelerde asfaltlanmamış yol bırakmayacağız sloganıyla şehrimizin cadde ve sokaklarında 1 milyon tondan fazla asfaltlama çalışması yaptık. Böylece 300 milyon liraya yaklaşan yatırımla 700 kilometreyi aşan yol yapmış olduk. Yüzde 70 oranında sorumluluğumuz altındaki yolları yenilemiş olduk. Bu yatırımların şehrimize hayırlı uğurlu olmasını dilerim.” dedi.

Dünyanın gözü Bisiklet Şehri Sakarya’da olacak

Bisiklet Şehri ünvanını almanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Başkan Yüce, “Şehrimizde bisiklet sporunun yaygınlaştırılması için yürüttüğümüz çalışmalarımızın meyvelerini topluyoruz. Uluslararası Bisiklet Birliği tarafından verilen çok az sayıda bölge ve şehrin sahip olduğu “Bisiklet Şehri” unvanını almaya hak kazandık. İnşallah 21 Ekim itibariyle başlayacak organizasyonla sahip olduğumuz bu unvanı dünyaya duyuracağız. Bu süreçte Danimarka’ya gidecek ve resmi bir törenle unvanımızı alacağız. Ardından 2 BMX Dünya Şampiyonasını ve 1 Dağ Bisikleti Dünya Şampiyonasını dünyanın en modern ve en donanımlı bisiklet parkuru olan Ayçiçeği Bisiklet Vadisinde gerçekleştireceğiz. EXPO Sakarya’yı da başlatıyoruz. Hem EXPO alanında hem de şampiyonalarda çeşitli etkinlikler düzenleyecek Bisiklet Şehri Sakarya unvanını hemşerilerimizle birlikte kutlayacağız. Hayırlı olsun.” diye konuştu.

Kenevir üretim alanını 500 dekara çıkardık

Sakarya’da tarımsal kalkınma hamlesi başlattıklarını ve yeşil hazine kenevirin üretimini gün geçtikçe artırdıklarını ifade eden Başkan Yüce, “Geçtiğimiz gün Yeşil Hazine: Kenevir hasadımızı başlattık. Mucizevi bitki kenevirin insanlığa faydaları ve kullanım alanları oldukça geniş. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan ve Tarım ve Orman Bakanlığımızdan aldığımız özel izinle Büyükşehir Belediyesi olarak iki yıldır kenevir üretiyoruz.  Geçtiğimiz yıl 100 dekarlık alanda başladığımız üretimi 500 dekara çıkarttık. Yalnızca kenevir üretimiyle ilgilenmiyor, üniversiteler ve araştırma merkezleriyle ürettiğimiz kenevirleri en faydalı şekilde nasıl değerlendirebileceğimizin çalışmalarını yapıyoruz. Böylece hemşerilerimize sadece üretim aşamasında değil üretilen ürünün pazarlanması kısmında da destek olmayı planlıyoruz.” diye konuştu.

Uçak Kıraathanesi hayırlı olsun

Şehrin yaşam alanlarına alternatif sosyal çeşitlilik kazandırdıklarını belirten Başkan Yüce, “Sakarya yemyeşil bir şehir. Çok şükür pek çok parka ve yeşil alana sahibiz. Hemşerilerimize sadece aileleriyle birlikte gezecekleri yeşil alanlar sunmanın ötesinde bu alanlarda keyif alabilecekleri, farklı tecrübeler edinebilecekleri ve dinlenebilecekleri mekânlar sunmaya gayret ediyoruz. İnşallah toplantımızdan sonra hep birlikte Kent Park içerisinde yer alan Uçak Kıraathanesi’nin açılışını gerçekleştireceğiz.” dedi.

İl Ormanı Tabiat Parkı’na hayvanat bahçesi geliyor

İl Ormanı Tabiat Parkı’nı yenilenen yüzüyle şehrin hizmetine sunduklarını aktaran Başkan Yüce, “İl Ormanı Tabiat Parkını bölgenin en gözde alanlarından biri haline getirmeyi başardık. Restoran, mesire alanı, bungolov evleri, yürüyüş yolları, trekking ve oryantiring alanlarıyla bölgemizin en çok sevilen ormanına kavuştuk. Hem Sakarya’dan hem de çevre illerden pek çok ziyaretçiyi parkımızda ağırladık. Şimdi ise İl Ormanı Tabiat Parkına bambaşka bir soluk kazandıracak yeni bir projeyi hayata geçiriyoruz. İl Ormanı tabiat parkı içerisinde bir hayvanat bahçesi yapıyoruz.” İfadelerini kullandı. Yüce, Sakarya’ya lunapark kurmayı planladıklarını aktardı.

Acarlar Longozu Büyükşehir’in uhdesine geçti

Sakarya Botanik Vadisi’nin sadece tarımsal üretim değil, alternatif bir sosyal yaşam alanı olduğunu dile getiren Başkan Yüce, “Vadide sadece tıbbi ve aromatik bitki üretmeyeceğiz. Vadiye koyduğumuz arı kovanlarıyla aromatik ballar üretmekle yetinmeyeceğiz. Vadi içerisinde yapacağımız yürüyüş ve bisiklet yollarıyla hemşerilerimize rengarenk bitkilerin olduğu bir yürüyüş ve bisiklet güzergâhı sunacağız.” dedi. Yüce, Acarlar Longozu’nun bakım ve işletmesini Büyükşehir Belediyesi olarak devraldıklarını ifade ederek, “Şehrimizin en önemli doğa harikalarından olan Acarlar Longozu’nu en iyi şekilde koruyacak ve çevresinde kuracağımız sosyal alanlarla hemşerilerimizin bu doğal güzellikten en iyi şekilde faydalanmalarını sağlayacağız. İnşallah şehrimize hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim.” diye konuştu.

Milli Egemenlik Caddesi’nin tümü bölünmüş yol olacak

Meclis Toplantısı’nda Mithatpaşa Gar Binası bölgesinde yapılması planlanan projeye ilişkin konuşan Başkan Ekrem Yüce, “Milli Egemenlik Caddesi üzerinden gidiş-geliş olan yol güzergahı Mithatpaşa Garı bölgesinde tek şeride düşüyor ve trafikte ciddi problemler yaşanabiliyor. Bu bölgeyi de Milli Egemenlik  Caddesi’nin diğer kısımlarında olduğu gibi bölünmüş yol haline taşıyacağız. Mithatpaşa Gar Binasını da tren şeridinin karşı kısmına inşa edeceğiz. Böylelikle Atatürk Bulvarı’ndan 32 Evler Kavşağı’na kadar güzergah bölünmüş yol haline dönüşecek. Süreci başlattık. Gerekli şartların oluşmasıyla projemizi hayata geçireceğiz.” dedi.

58 gündem maddesi karara bağlandı

Meclis toplantısında; 1 ile 32. madde arasında kalan maddeler İmar ve Bayındırlık, 33. madde Hukuk, 34. madde de Plan ve Bütçe komisyonundan geldiği şekilde kabul edildi. 35 ile 42. madde arasındaki 8 madde ile 51, 52, 57 ve 58. maddeler İmar ve Bayındırlık, 49. madde ile 53 ve 54. maddeler Plan ve Bütçe komisyonuna oy birliğiyle havale edildi.  43, 44, 45, 46, 47, 48, 50, 55 ve 56. madde oy birliğiyle kabul edildi.

Editör: TE Bilişim