Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Belarus İstanbul Başkonsolosu Aleksei Shved’i konuk etti. Programda SASKİ Genel Müdürü Dr. İlyas Demirci, Genel Sekreter Yardımcıları Ali Oktar, Ziya Cevherli, Bedrullah Erçin, Doç. Dr. Furkan Beşel, BELPAŞ Genel Müdürü Osman Çelik, Büyükşehir ve SASKİ bürokratları yer aldı. Başkan Ekrem Yüce, Başkonsolos Shved’e Sakarya’nın tarım, sanayi, turizm, fiziki ve coğrafi konumuna ilişkin bilgiler paylaşırken; ikili ilişkilerin geliştirilmesine yönelik atılacak adımlardan memnuniyet duyacaklarını ifade etti.

İş birliği daha da geliştirilecek

Nazik ziyaretleri dolayısıyla Belarus İstanbul Başkonsolosu Aleksei Shved’e teşekkür ederek sözlerine başlayan Başkan Ekrem Yüce, “Her geçen gün gelişen şehrimiz 1 milyonu aşkın nüfusu ile bölgenin parlayan yıldızı konumundadır. Sakarya nehri, denizi, gölü, dereleri, longozu ile suyun şehridir. Tarımda çok verimli topraklarımız var. Aynı zamanda yurtdışına ihracat çok ciddi bir noktaya ulaşmış durumda. Belarus ile de ihracat rakamlarımızı arttırabilir, ticari olarak da ikili ilişkileri geliştirebiliriz. Kültürel zenginliklerin merkezi olan Sakarya’mız sevgi, kardeşlik, hoşgörü ve dostluk ile anılır. Ziyaret vesilesiyle iş birliğini daha da arttıracak bir seviyeye çıkartabiliriz” dedi.

Ticari faaliyetlerin artması güzel bir hamle olacak

Sakarya’da karşılaştığı güzel manzaradan çok memnun olduğunu ifade eden Belarus İstanbul Başkonsolosu Aleksei Shved, “Misafirperverliğiniz için teşekkür ederim. İki ülke arasında resmi ziyaretler son dönemde arttı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Belarus’ta en büyük caminin açılışı yapıldı. İki ülke arasında da temaslar var. Ticari ilişkiler de mevcut. Ticarette karşılıklı iş birliği yapılıyor. Tarımda Türkiye’den çok fazla alım yapılıyor. Ticari faaliyetleri arttırmak güzel bir hamle olabilir. Sakarya ile Belarus’ta bir şehri kardeş yapmak için bu ziyareti bir fırsat olarak görüyorum. Ayrıca şehrin yöresel lezzetlerinden biri olan Kabak Tatlısı’nı da yakından biliyor, iyi niyetiniz dolayısıyla teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim