Fen liseleri arasındaki iletişim ve etkileşimi artırmak; öğrencilerin gözlem, keşif, sorgulama, problem çözme ve model oluşturma becerilerini geliştirmek, bilimsel yöntem basamaklarını kullanarak araştırma ve proje faaliyetleri yürütmelerini sağlamak amacıyla Orta Doğu Teknik Üniversitesi iş birliğinde 14-17 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek kongrede Akyazı Eyyup Genç Fen Lisesi fizik öğretmeni Muhammet Çavdar danışmanlığında 11. sınıf öğrencisi Emre Coşkun ve 9. sınıf öğrencisi Selim Kağan Asan "Yapay Zeka" alanında tam metin bildirimi sunacaklar.

İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, öğrencilerimizin başarısını sosyal medya hesabından yayımladığı bir mesajla tebrik etti. Durmuş "Yeni Bir Başarı Hikâyesi" başlığıyla yayımladığı mesajında, “Akıl, zekâ, emek ve niyet... İşte gururlandıran sonuç! Fen Liseleri IV. Ulusal Öğrenci Kongresi'nde Yapay zekâ alanında tam metin sunum hakkı kazanan Akyazı Eyyup Genç Fen Lisesi gençlerimizi ve emek veren meslektaşlarımı tebrik ediyorum.” dedi.

Durmuş, Bilmekten Yapabilmeye Adım Adım Eğitimde Dönüşüm Süreci kapsamında “21. yüzyıl becerileri ile donanmış yarının nesli. Geleceğimiz İçin Sağlam Temeller” temasıyla çalışmalarında fark yaratan öğrencilerimize katılacakları ulusal kongrede başarılar diledi.

Editör: TE Bilişim