212 bin öğrenci ve 13 binden fazla öğretmen etkinlik nedeniyle kısa süreli olarak engelli bireylerin yerine geçerek, onların neler yaşadıklarını hissettiler.

Okul bahçelerinde düzenlenen etkinliklerde öğrenciler işaret diliyle şarkılar söylediler, gözleri kapalı olarak önlerinde bulunan engelleri geçerek yürümeye çalıştılar, tekerlekli sandalye yardımıyla bir yerden bir yere ulaşmaya çaba gösterdiler.

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş empati etkinliğine Hendek Cumhuriyet İlkokulunda katıldı. Burada okul öğrencilerinin hazırladığı gösterileri izleyen Durmuş gözlerine bant takarak beyaz bastonla okul bahçesinde yürüdü.

Yürüyüş sonunda açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde tüm okullarda farkındalık etkinliği gerçekleştirdiklerini belirterek; “İl genelinde 212 bin öğrencilerimizle birlikte eş zamanlı olarak engelli bireylerin neler yaşadıklarını üstlenmek istedik. Farkındalığı artırmak adına tüm il genelinde empati kurduk. Bu günde eğer görme engelli olsaydık acaba hayatımız nasıl olurdu diye uygulamada bulunduk. Gözlerimiz görmediği zaman hayatın hiç kolay olmadığını hissettik. Görme engelli olarak hiç etrafımızdaki seslere bu kadar dikkat etmemiştim ama görme yeterliliğimizi kaybettiğimizde etrafımızdaki seslere karşı duyarlılığımız bir o kadar daha yükseldi. Aslında hepimiz her şeyin farkında olduğumuzu konuşuyoruz. Ama farkındalığımız maalesef o düzeyde olmuyor. Biz de arzu ettik ki bu gün bu engelleri yaşayarak bu farkındalığımızı yüksek tutalım. Birbirimizi olduğu gibi kabullenip değer verebilmeyi başarabildiğimiz takdirde onların yalnız olmadıklarını, engellerini kapatabilecek eş güdümlü hareketleri birlikte yapabileceğimizi ve önlerindeki engelleri aşarak hayatı daha da güzelleştirebileceğimize inanıyoruz.” dedi.

Hendek Cumhuriyet İlkokulundaki empati etkinliğine İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş’un yanısıra özel eğitimden sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necmi Sağıroğlu, Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, Ortopedik Engelliler Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği yöneticisi Murat Polat ile öğrenciler, öğretmenler ve engelli vatandaşlar katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş empati etkinliğinin ardından Hendek Özel Eğitim Uygulama Merkezindeki programa katıldı. Burada yeni yapılan uygulama alanlarını engelli aileleriyle gezen Durmuş, yüreğimizdeki engelleri kaldırdığımızda ve birbirimizi sevdiğimizde tüm engellerin ortadan kalktığını göreceğimizi ifade etti.

Editör: TE Bilişim