Kimliği belirsiz bir şahsın "sudeandas024" kullanıcı adına sahip bir hesaptan yaptığı paylaşımlar Türkiye'nin gündemine oturdu. Kedilere eziyet ettiği anların fotoğraf ve videolarını sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan şahıs sosyal medyada büyük tepki gördü.

 SUÇ DUYURUSU

Sude Andaş isimli şahsın olay ile bir bağlantısı olmadığı anlaşılarak, kişinin kendi ismini kullarak fake hesap açan şahıslardan da şikayetçi olduğu ortaya çıktı. Konuya ilişkin herhangi bir suçu olmayan Sude Andaş'ın kişilik haklarını savunacağını ifade eden Sakarya Valiliği, suçu işleyen sahsın bulunması adına çalışmalar başlattıklarını da duyurdu.

Konuya ilişkin Valilikten yapılan açıklamada,

05/07/2020 tarihinde ve evvelinde sosyal medya platformları üzerinden hayvanlara işkence yapıldığı ile ilgili paylaşılan görüntüler ile alakalı olarak, Sude ANDAŞ ismiyle yapılan paylaşımların sahte hesaplar tarafından yapıldığı değerlendirilmekte olup; paylaşımları yapan hesapların kullanıcıları ile ilgili tespit çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca Sude ANDAŞ tarafından, sahte hesap açıp paylaşım yapan şahıslarla ilgili suç duyurusunda bulunulmuştur. Sude ANDAŞ isimli vatandaşımızın mağduriyetinin giderilmesi, kişilik haklarının korunması, diğer tedbir ve hususlarla ilgili bütün çalışmalar Valiliğimizce hassasiyetle yürütülmektedir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Editör: TE Bilişim