SATSO koordinatörlüğünde; Sakarya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Üniversitesi, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Sakarya Ticaret Borsası, sivil toplum kuruluşları ilgili kurum ve kuruluşların katkıları ile hazırlanan Sakarya Stratejik Planı’nda Sakarya’nın 10 yıllık yol haritası belirlendi. Sakarya Stratejik Planı, 2030 projeksiyonu ile şehir için belirlenmiş gelecek vizyonlarından ve bu vizyonları başarmak üzere amaçlanmış olan stratejik hedeflerden, projelerden ve faaliyetlerden oluşmaktadır.

Sakarya Stratejik Planı’nın detaylarının açıklanacağı ve kamuoyuna sunulacağı lansman toplantısı 23 Ekim 2020 Cuma günü saat 14.30’da video konferans yoluyla online olarak gerçekleştirilecektir.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ev sahipliğinde gerçekleştirilecek online toplantıya; başta Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım olmak üzere, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Alişan, Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı, Cumhurbaşkanlığı Eski Dönem Genel Sekreteri ve 25. ve 26. Dönem Sakarya Milletvekili Mustafa İsen iştirak edecek.

Sakarya Stratejik Planı’nın detayları ile ilgili SAÜ Öğretim Üyesi ve Sakarya Stratejik Plan Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Tuba Canvar Kahveci’nin sunumunun ardından soru cevap ile plan hakkında bilgi verilecek.

Editör: TE Bilişim