Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Müdürü Engin Kaşdaş ve Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş’un daha önce ön görüşmelerini yaptığı Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü kapsamında yapılacak çalışmaları istişare etmek ve yol haritası belirlemek amacıyla bir toplantı gerçekleştirdi.

Basın İlan Kurumu Sakarya Şubesi’nde gerçekleştirilen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki ve Teknik Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Osman Cansız, Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Ünsal İskender, Adapazarı SATSO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Engin Arı, Yunus Çiloğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Alim Oktar ve Adapazarı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sevilay Çürük katıldı.

KAŞDAŞ TOPLANTININ DETAYLARINI AÇIKLADI

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Müdürü Engin Kaşdaş, “Oldukça verimli geçen toplantıda, Sakarya’daki Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde Grafik Tasarım, Radyo Televizyon Sinema ve Gazetecilik bölümlerini okuyan öğrenci sayısı, her yıl bu bölümlerden mezun olan öğrenci sayısı, bu öğrencilerin basın yayın kuruluşları başta olmak üzere alanda nasıl değerlendirildikleri, beceri eğitimi ve staj imkanlarından azami oranda faydalanıp faydalanamadıkları ve öğrencilerin mezun olduktan sonraki tercihlerine ilişkin detaylı değerlendirmelerde bulunduk.

Bunun yanı sıra, alan öğrencileri ve alan öğretmenlerine yönelik protokol kapsamına giren çalışmalar ile kariyer, rehberlik, yarışma ve gezi gibi yapılacak diğer etkinlikleri de detaylı olarak istişare ettiğimiz bir toplantı oldu. Bu kapsamda Ramazan Bayramının hemen ardından bir yol haritası belirlemek amacıyla Sakarya basınının da dahil olacağı, destek sunacağı çalışma toplantıları planlıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLALIM

Bu süreçte ilgili okulların idarecileri tarafından, ilgili alanlarda ihtiyaç duyulan hususların belirleneceğini kaydeden Kaşdaş, “Yerel basınımız başta olmak üzere tüm paydaşların katkısıyla Türkiye’ye örnek olacak bir organizasyona imza atacağımıza inanıyoruz” dedi.

PROTOKOL NEYİ ÖN GÖRÜYOR?

BİK ve MEB arasında imzalanan protokolle; Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı eğitim kurumları bünyesinde grafik ve fotoğraf, gazetecilik ile radyo televizyon alanı öğretim programı ve eğitim materyallerinin güncellenmesi, atölye ve laboratuvarların donatılması/desteklenmesi, eğitim gören öğrencilere beceri eğitimi ve staj imkânlarının sağlanması, alan öğretmenlerine seminer, çalıştay ve hizmet içi eğitim gibi imkânların sağlanması, alan mezunlarının istihdamının desteklenmesi sağlanacak. Protokol kapsamında ayrıca, okullarda Tasarım Beceri Atölyesi kurulması, Basın İlan Kurumunun görev alanında bulunan illerde alan öğrencilerine basın işletmelerinde beceri eğitiminin verilmesi ve staj imkânı sağlanacak.

Editör: TE Bilişim