Türk-İş’e bağlı Selüloz İş Sendikası’nın işyerinde yetkiyi almasının ardından işten çıkarılan 6 işçi ve ailesi ile sendikacılar, işyeri önünde basın açıklaması yaparak işçilerin geri alınmasını istedi. 

Selüloz İş Sendikası Genel Başkanı Ergin Alşan, yaptığı konuşmada, “24 Nisan’da yetki tespitine başvurduğumuz İspanyol menşeili Saica Pack Sakarya Ambalaj işyerinde 2 gün önce 6 arkadaşımız, hiçbir gerekçe gösterilmeden işten atıldı. Bu yetmezmiş gibi işten kendi istekleri ile ayrıldıklarını beyan edecekleri bir belgeyi notere onaylatmaları istendi. Ancak ne işçi arkadaşlar kendi isteği ile çıkmak istediler ne de böyle bir bel- geyi imzalamak... Sonrasında ise atılan arkadaşlar işveren tarafın dan kapıya çıkarıldı ve içeri alınmadılar. Bunun üzerine aynı gün pankartlarımızı asarak direnişe başladık” dedi. 
İçeriden gelen duyumlara göre işten çıkarmaların süreceğini vurgulayan Alşan, “Temel talebimiz işten atılan işçilerin geri alınması ve bundan sonra herhangi bir işçinin işine son verilmemesidir. Aynı zamanda Saica işvereni işçilerin sendikalaşma hakkına saygı duymalı ve işyerinde yaşanabilecek sorunların toplu pazarlık masasında çözülmesinin önünü açmasıdır. Mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir” diye konuştu. 
İŞVERENE ÇAĞRI 
İşçilerin eylemine destek veren ALL Küresel Sendikası Genel SekreterYardımcısı KemalÖzkanda, ilk taleplerinin işten atılanların geri alınması olduğunu belirterek, “Emin okun ki buradaki dimdik duruş Selüloz İş Sendikasının bayrağını dikene kadar devam edecek” dedi. 
Özkan şöyle devam etti: “İşverene buradan sesleniyorum. Sendikanın yetkisine olan itirazını çek.Sende biliyorsun ki bu bir yere gitmeyecek. Biz bu taktikleri biliyoruz, burada süreyi uzatmak istiyorsun işçiyi kırmak istiyorsun ama beyhude bir faaliyet bundan vazgeç, içerideki arkadaşlarımıza baskı yapmaktan vazgeç . Bura- dan hiçbir sonuç çıkmaz her geçen gün senin aleyhine geçer gel bu işten vazgeç.” Eyleme Türk İş Sakarya İl Temsilcisi Cemal Yaman da destek verdi.

Editör: TE Bilişim