İşten çıkarıldıktan sonra aileleriyle birlikte işyeri önünde eyleme başlayan, ancak bayram tatilinde bu eyleme ara veren işçiler,  hak arayışlarını sürdürüyor. İşten çıkarılan Aytaç Kaya. Müjdat Aytekin. Serkan Demir, Rüstem  Erkan Yerliova,  Hayrullah Güçlü. ve  Ahmet Akın  Beyiç  dün  işe iade davası açmak üzere Sakarya Adliyesi’ne gitti. Yasa gereği Arabuculuk Bürosu’na yapılan başvururan 6 işçi, işveren temsilcileriyle  masaya oturarak  anlaşma zemini arayacak. Anlaşma sağlamaması halinde konu iş mahkemesine taşınacak. Bu arada, bayrama işsiz giren ve ücret alamayan  6 işçinin işsizlik aylığı alabilmek için başvuruda bulunduğu  öğrenildi.

SENDİKADAN DESTEK

İşçilerin üye olduğu Selüloz İş Sendikası’ndan uzman  Aykut Günel, işçilerin hak arama mücadelesine sonuna kadar estek olacaklarını söyledi. Bu süreçte işçilerin  tüm  iaşelerinin sendika tarafından karşılanacağını ifade eden Günel,  işçilerin işe iadesi sağlananıncaya ve sendikal mücadelenin önündeki engeller kalkıncaya kadar mücadelenin süreceğini kaydetti.

 İŞVEREN SENDİKAYA KARŞI

Söğütlü  Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren  İspanyyol rması  Saica Pack Sakarya Ambalaj. A.Ş’de çalışan 120 işçinin 83’ü Selüloz İş Sendikası’na üye olmuş, sendikanın yetki başvurusurunda bulunmasının ardından örgütlenmey yürüten 6 işçi işten çıkarılmıştı. Bu gelişme üzerine işten atılan işçiler, aileleriyle birlikte fabrika önünde direniş başlatmış, bu direnişe Salüloz İş Sendikası’nın yanı sıra IndusdriALL Küresel Sendika Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Özkan da katılarak, işverene uzlaşma çağrısında sulunmuştu. 

Editör: TE Bilişim