Astım krizin rolü

Zabıtaları karşısında gören şahıs, zabıta ekiplerini görünce kendini yere atarak astım krizin rolü yaptı. Üzerinden ehliyet ve cep telefonun çıkan şahsın ekiplerden rahatsız olduğu dikkat çekti ve dilencinin zabıtanın söylediklerini duyarak cevap vermesi pes dedirtti.

“Kemik erimesi oğlumu kurtarın” yazısını yırtmaya çalıştı

Şahsın Sakarya’nın çeşitli yerlerinde günün belirli saatlerinde caddelerde dolaşarak sağır ve dilsiz rolü yaparak elindeki “kemik erimesi oğlumu kurtarın” yazısıyla dilendiği görüldü. Ekipler insanların duygularını sömüren şahsın yerini belirledikten sonra bir süre izledi. Dilencinin bir iş yerine girdiğini ve vatandaşlardan para aldığını gören ekipleri, şahsı kıskıvrak yakaladı. Zabıta ekiplerini gören dilenci, “kemik erimesi oğlumu kurtarın” yazısını yırtmaya çalıştı. Bir süre ekiplere sağır ve dilsiz olduğuna ikna etmeye çalışan dilenci, daha sonra ise zabıtaların konuşmasına cevap verdi.

Sağır ve dilsiz rolü yaptı

Sapanca Belediyesi Zabıta Müdürü Suat Balkaya “Belediyemiz yetki ve sorumluluğundaki anayol, cadde, sokaklarda ve meydanlarda ekiplerimiz dilencilere yönelik denetimlerini rutin olarak yapmaktalar. Vatandaşlarımızın dini ve insani duygularını istismar ederek dilencilik yapan kişilere 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu 33’üncü maddesi gereği idari para cezası uygulanmaktadır. Ayrıca dilencilikten elde etmiş oldukları gelir kamuya geçirilmektedir. Vatandaşlarımızın da bu konuda duyarlı olmalarını bu gibi durumlara itibar etmemeleri gerektiğini rica ediyorum. Sağır ve dilsiz rolü yapan şahsın üzerinin aranması esnasında ehliyet ve cep telefonu bulunmasından dolayı ehliyeti nasıl aldığı, cep telefonunu nasıl kullandığı soruları sorulmasıyla konuşması dikkat çekti” dedi.

Ceza Kesildi

Ekipler tarafından yakalanan dilenci, işlem yapılmak üzere Sapanca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne götürüldü. Kabahatler Kanununa istinaden dilencilikten ve ayrıca İçişleri Bakanlığı Genelgesi kapsamında halka açık alanda sigara içtiğinden dolayı, duygu istismarı yaparak vatandaşlardan para toplayan dilenciye cezai işlem uygulandı.

Editör: TE Bilişim