Teleferik projesiyle ilgili farklı ithamlarda bulunan kişilere suç duyurusu ile savcılığa başvuracağını belirten Yılmazer, "Sapanca teleferik ile ilgili hukuksuz kanunsuz izinsiz hiçbir şey yoktur. Gayri ahlaki bir davranış asla yoktur. Teleferik projesi ile ilgili farklı asılsız mesnetsiz ithamlarda bulunan kişilere yakında suç duyurusu ile savcılığa başvurulacaktır" diye yazdı.

Ne Olmuştu?

CHP Meclis Üyesi Şaban Koludra, Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Teleferik Projesi şaibeli olduğunu söyleyerek Sapanca eski Belediye Başkanı Aydın Yılmazer’in Bursa Teleferik A.Ş’den 1 Milyon Lira rüşvet aldığını iddia etmişti.

Koludra mecliste, “2018 yılında burada bir anlaşma yapılmış ama kaygılar var. Eylemi yürütenler de meslek odaları ve kuruluşlar. Sizin bilgisine başvuracağınız insanlar Kırkpınar’ın yanlış olduğunu söylüyorlar. Sayın başkanı kahvaltıya da davet ediyorlar. Uzlaşı aranmalıdır burada. Kamuoyuna yansıyan bir şaibe var. Teleferik Aş. diyor ki; ‘ben başkana 1 milyon rüşvet vermedim’. Rüşvet mi verdin kime verdin soru yok cevap var. Bence burada seçmenle uzlaşı olmalı” dedi.

Bursa Teleferik firması yetkilisi Burhan Özgümmüş CHP il binasına yaptığı ziyarette rüşvet iddialarını yalanlamıştı. Özgümüş, “Bunu söyleyene, (Hadi benden korkmuyorsun ama sen Allah’tan da korkmuyorsun) dedim” ifadelerini kullanmıştı. İhale sonrasında iki yere para verdiklerini anlatan Burhan Özgümüş, “Biri Hasanpaşa İlkokulu’nun boyalarını aldım 2 bin lira. Bir de Özcan başkan yardımcısı vardı. Sapancaspor’un mali durumu çok kötü dedi. 5 bin lira onlar bana makbuz karşılığı bağış ver dediler. Bunun dışında belirli bir para yok” diye konuşmuştu.

Sapanca eski Belediye Başkanı Aydın Yılmazer ise iddiaları yalanlayarak Koludra’nın sözlerinin iftira olduğunu belirtmişti. Görev yaptığı süre boyunca bir kuruşu bile almadığını söyleyen Yılmazer, “Bakınız ihalenin sahipleri orada. Bana iftira ve çamur atmaya kalkıyorlar asıl amaçları teleferiği yaptırmamak. Hiçbir kanunsuz işim yoktur. Projenin arkasındayım. Belediyeye o dönem iki milyon lira çek almıştık. Hepsinin kayıtları belediyede bulunuyor. Kimse bana iftira atmaya kalkmasın” demişti.

Editör: TE Bilişim