Akyazı Pazarköy Caddesi duble yolu törenle hizmete açıldı. Başkan Ekrem Yüce, “Toplamda 3 bin metre uzunluğa sahip bir cadde. Bu caddeye 7 bin 500 ton asfalt attık. Akyazı Pazarköy Caddesi’nin üst yapı çalışmaları için 3 milyon 266 bin lira yatırım yaptık. Pazarköy Caddesi şehrimize ve ilçemize hayırlı uğurlu olsun” dedi. Akyazı Belediye Başkanı Soykan ise devlet millet çalışmasının en güzel örneklerinden birisini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, altyapısının ardından üstyapısının yenilendiği Akyazı Pazarköy Caddesi duble yolunu hizmete açtı. Açılış törenine Başkan Ekrem Yüce’nin yanı sıra Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, AK Parti Akyazı İlçe Başkanı Mesut Ekrem, SASKİ Genel Müdürü Yiğit Turan, Büyükşehir bürokratları, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Alaağaç, Güzlek, Yeniköy, Harunusta ve Hasanbey mahalleleri ile Keremali yaylası arasında bağlantı konumunda olan Pazarköy Mahallesi’ne yapılan 3 kilometre uzunluğundaki duble yol ile bölgeye ulaşımlar rahatlayacak.

Devlet millet çalışmasının en güzel örneği

Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, “Yaklaşık 2 yıldır devlet millet çalışmasının en güzel örneğinin sergilendiği Pazarköy Mahallemizde çalışmalar tamamlandı. Tüm kurumlarımız ile birlikte 8 Milyon liralık yatırımı mahallemize kavuşturduk. Mahallemizdeki bu güzel hizmetleri sizlerle paylaşmak için şu an burada toplanmış bulunmaktayız. Daha nice güzel hizmetlerin her zaman artarak devam etmesini Cenab-ı Mevla’mdan niyaz ediyorum. Sizlerin nezdinde bizlere desteklerini esirgemeyen başkanımız Ekrem Yüce’ye teşekkür ediyorum” dedi.

Büyükşehir her alanda hemşerileriyle birlikte

Göreve geldikleri günden itibaren Sakaryalılara hizmet etmek için gece gündüz demeden çalıştıklarına değinen Başkan Ekrem Yüce, “Alt yapı ve üst yapı çalışmaları, sosyal belediyecilik faaliyetleri, kültürel çalışmalar, şehir planlama, şehir stratejisi oluşturma, eğitim organizasyonları ve spor faaliyetleri derken hayatın her alanında hemşerilerimizle birlikte olacak bir belediyecilik anlayışıyla hizmet veriyoruz. “Sakarya’da Asfaltlanmamış Yol Bırakmayacağız” sloganıyla yola çıktık ve geçtiğimiz 29 aylık süreçte şehrimizin cadde ve sokaklarında 1 milyon tondan fazla asfaltlama çalışması yaptık. Böylece 300 milyon liraya yaklaşan yatırımla 700 km’yi aşan yol yapmış olduk. Şehrimizin caddelerini ve sokaklarını neredeyse sil baştan yeniden inşa ettiğimizi söyleyebilirim” dedi.

Pazarköy Caddesi için 3 Milyon’u geçkin yatırım

Pazarköy Caddesi’ne yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgileri aktaran Başkan Yüce, “Pazarköy Caddesi toplamda 3 bin metre uzunluğa sahip bir cadde. Bu caddeye toplam 7 bin 500 ton asfalt attık. 10 bin metrekare kaldırım ve bordür döşedik. Sadece Akyazı Pazarköy Caddesi’nin üst yapı çalışmaları için 3 milyon 266 bin lira yatırım yaptık. Pazarköy Caddesi şehrimize ve ilçemize hayırlı uğurlu olsun. Tabi Akyazı için yaptığımız hizmetler bununla sınırlı değil. Görev süremiz boyunca Akyazı’ya toplamda 70 km’ye tekabül eden yaklaşık 95 bin ton asfalt atarak 6 milyon 220 bin 756 lira üst yapı yatırımı yaptık” dedi.

Akyazı’da topraksız tarım projesi hayata geçecek

Akyazı’da birçok projeyi daha hayata geçireceklerini dile getiren Yüce, “Pandemi şartlarıyla birlikte tarımsal üretimin önemini bir kez daha görmüş olduk. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak tarımın önemini çok iyi biliyor ve zaten bu konuyla ilgili projeler üretmeye devam ediyoruz. Kuzuluk’ta topraksız tarımın en modern örneklerinden birini hayata geçiriyoruz. Toplamda 53 bin metrekare alan üzerine Seracılık Mükemmeliyet Merkezini inşa ediyoruz. İlk etapta 25 bin metrekare alan üzerine kurulacak serada geleneksel tarım anlayışımızı modern tarım imkânlarıyla buluşturacak, katma değeri yüksek ürünler elde edeceğiz. Yine teknolojik ihtiyaçlara cevap veremeyen ve artık yetersiz hale gelen arıtma Akyazı İleri Biyolojik Atık Su Arıtma tesisimizin kapasitesi artırıyor, tesisimizi yeniliyoruz. Proje ile 75 bin kişinin ihtiyacını karşılayacak, günlük 25 bin metreküp atık suyu arıtabileceğiz. Projeyi inşallah 2021 yılı içerisinde tamamlayacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim