YAKA KAMERALI

Hendek Belediyesi Zabıta ekipleri ilçe genelinde sürdürdüğü yoğun denetimlerini arttırarak devam ettiriyor. Vatandaşların mağdur olmamaları adına görev yapan belediye ekipleri, diğer yandan da gelen tüm şikâyetleri titizlikle değerlendiriyor. Bu kapsamda düzenli olarak her Salı günü kurulan Kapalı Pazar yerinde ve diğer pazar yerlerinde denetimlerini sürdüren ekipler, vatandaşların daha rahat ve güvenilir bir ortamda alışveriş yapabilmeleri için görev yapıyor. Denetimlerde şeffaflık açısından yaka kamerası kullanımı da devam ediyor.

TİTİZ İNCELEME

Zabıta Ekipleri, tezgâhların düzeni ile pazarcı esnafının sebze ve meyveleri uygun şartlarda satılıp satılmadığını kontrol ederken, fiyat etiket ve gramaj kontrollerine de devam ediyor. Denetimler esnasında ürünlerin üzerinde fiyat etiketi olup olmadığı, vatandaşı yanıltacak şekilde birden fazla etiket bulunup bulunmadığı, etiketlerin okunaklı olup olmadığı gibi konularda kontroller yapılıyor. Ayrıca gıda satışı yapan işyerlerinin de hijyen kurallarına uyup uymadıkları sıkı şekilde takip ediliyor.

ARTARAK DEVAM EDECEK

Hendek Belediyesinden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “ Her şeyden önce vatandaşlarımızın sağlığını çok önemsiyoruz. Yapılan tüm denetimlerde vatandaşlarımızın mağdur edilmemesini amaçlıyoruz. Kurallara uyan esnaf ve sanatkârlarımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz. Tüm hemşehrilerimiz için bu denetimlerimiz artarak devam edecektir. Pazar yerinde yapılan denetimlerde aksaklık görülen noktalarda esnafımız uyarıldı ve düzeltmeler yapıldı. Kurallara uymayan, uyarılara riayet etmeyenlere ise idari yaptırım uygulanmaktadır” denildi.

Editör: TE Bilişim