Sakarya'nın Hendek ilçesinde, 3 Temmuz 2020'de meydana gelen, 7 işçinin öldüğü, 127 kişinin de yaralandığı patlamayla ilgili davanın ilk duruşmasının ardından açıklama yapan aileler, sanıklara ve avukatlarına tepki gösterdi.

Sanıkların kendilerine takındığı tavrı eleştiren aileler, sanık avukatı Sakarya Barosu Başkanı Abdurrahim Durak'ın savunmasıyla ilgili olarak da 'Kimse bizim aklımızla dalge geçemez, geçmesinler' dediler.

Duruşma sonrasında açıklamada bulunan bir işçi yakını, "Son nefesimize kadar bu davanın peşindeyiz. Türkiye'de adalet işleyecekse bu davayla tecelli etsin istiyoruz. Adalet gariban işçinin, 3-5 kuruş için çalışan işçinin yanında olsun" dedi.

KİMSE AKLIMIZLA DALGE GEÇEMEZ

Patlamada dayısını yitiren Avukat Gülşen Uzuner de,  sanık avukatlarının duruşma salonunda 'Aileler acılarını kullanıyorlar' dediğini ifade ederek, 'Hadlerini bilsinler. İşçilerin, yakınlarını kaybedenlerin anılarına hakarettir bu. İşçilerin ölümüne göz yumulan, denetimden kaçırılan, iletildiği halde eksiklerin giderilmediği bir fabrika var. Laf söylerken bir kez daha düşünsünler" dedi.

Adaleti aradıklarını ve işçilerin daha insanca çalışma koşullarına kavuşmasını amaçladıklarını ifade eden Uzuner, "Bu kadar ölümün olduğu ortadayken yüzümüze gülemezler. Baro Başkanı sıfatına güvenerek söylediği şeyler var. Kimse bizim aklımızla dalga geçemez, geçmesinler" diye konuştu.

Duruşma salonu küçük olduğu için müştekilerin yalnızca 17'sinin içeriye alınabildiğini ifade eden Av. Gülşen Uzuner,  "Bu şartlarda yargılamanın yürütümeyeceği talebimiz mahkeme tarafından uygun bulundu. Tüm sanıkların getirilebileceği, müştekilerin de salona alınabileceği bir salonun hazırlanmasına karar verdi. 15 Mart'taki duruşmada tüm sanıkların  salona getirilmesini bekliyoruz" ifadelerinii kullandı.

Avukat Uzuner'den sonra söz alan işçi yakını, savunmanın  "Biz sizin önünüze cenazelerinizi koyduk ya" dediğini de ifade ederek, " "Gözlerimizin içine baka baka hesap verecekler. Bu örtbas edilecek bir dava değil. Tüm Türkiye'yi yanımızda olmayaca çağırıyorum" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim