Yunus Emre Karabaş ve R. Karabaş çifti bebek sahibi olduklarını öğrendikten sonra Sakarya’da bulunan bir özel hastane de ultrason muayene gittiler. Doktor genç çifte bebeğin kalp atışının durduğunu söyleyip kürtaj için rapor hazırladı. Çift Sakarya Eğitim ve Araştırma Kadın Doğum Hastanesi’ne gittiklerinde ise bebeğin sağlıklı olduğunu öğrendi.

Sakaryalı Yunus Emre Karabaş ile eşi R. Karabaş 3 yıl önce dünya evine girdiler. Çift, 2 yıldır çocuk sahibi olabilmek için tedavi görüyordu. Çocuk sahibi olabilmek için arabasını sattığını söyleyen Baba Yunus Emre Karabaş, eşinin ana sınıfı öğretmeni olduğunu fakat atanamadığı için fabrika da çalıştığını söyledi.

“Sağlık Bakanlığı’na bildirdik”

Yunus Emre Karabaş ve R. Karabaş çifti, iki aylık hamilelik döneminde Sakarya’da bir özel hastaneye gittiler. Karabaş, Ultrason muayenesi sırasında doktor bebeğin kalbinin atmadığını söyleyerek, yaşamıyor raporu hazırlandığını iddia etti. Ertesi gün Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Hastanesi’ne giden çift burada bebeklerinin yaşadığını ve bebeğin yaşadığına dair rapor aldılar. Çift şu an 4.5 buçuk aylık olan bebeklerinin sağlıklı olduğunu söyleyerek bu yaşanan ihmali Sağlık Bakanlığı’na bildirdiklerini ve konunun araştırıldığını söyledi.

Sağlık Bakanlığı’na şikâyette bulunduğunu ve konuyu adliyeye taşıyacağını belirten Yunus Emre Karabaş, “Biz özel hastaneye eşimin gebeliği için gittik. Çocuğun kalp atışını dinlemek için bir hafta sonraya bize randevu verildi. Bir hafta sonra gittik, 8 haftalıktı çocuk, doktor muayeneden sonra çocuğun kalbinin atmadığını söyledi. Çocuğun alınması gerektiğini söyledi. Gerekli tüm tahlilleri yaptırdı. Çocuk oluşmamış kalbi atmıyor dendi. Alınması gerektiğini söyledi. Gereken tüm tetkikler neyse onlar yapıldı. Kürtaj için muhasebeden fiyat almamı istediler. Bin 500 TL fiyat verildi. Ben de şu an para olmadığını söyledim. Bize ertesi gün sabah saat 09.00’da aç karnına gelmemiz söylendi. Biz de tamam diyerek o hastaneden ayrıldık” dedi.

Karabaş, “Akşam Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Hastanesi’ne gittik. Onlarda sabah erken saatte gelmemizi söylediler. Biz ertesi gün sabah Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Hastanesi’ne gittik. Ultrasonda çocuğa bakıldı. Çocuğun kalp atışlarının olduğu, durumun normal devam ettiği ve çocuğun yaşadığı söylendi. Eşim de çocuğun kalp atışını duydu. Doktor da duydu. Doktor canlı gebelik var diye rapor verdi. Oysa özel hastane, ‘çocuğun kalp atışı yok, çocuk ölüdür’ diye rapor vermişti” ifadelerini kullandı.

Karabaş, “Biz üç yılık evliyiz. 2 yıldır çocuk olsun diye bu özel hastanede tedavi görüyorduk. Birazda para harcadık. İlaçlarla 6-7 bin lira harcadık. Arabamı da sattım. Çocuk olsun diye tedavi ile uğraştık. Bu hastaneye güvendik. Eşim hamile olunca da bu hastaneye güvendik geldik. Yıllardır beklediğimiz çocuğumuzu para vererek aldıracaktık” diye konuştu.

Karabaş, “Ben bu durumdan dolayı kesinlikle şikâyetçiyim. Sağlık Bakanlığı’na şikâyette bulundum. Sonucun gelmesini bekliyorum. Bunun ardından Savcılığa da suç duyurusunda bulunacağım. 20 saat öncesi çocuğun kalbi durdu. Sonrası nasıl çocuğun kalbi çalışır? Biz bunu bilemeyiz. Ama ben bundan sonra özel hastanede doktorlara güvenemem. Bizim başımıza geldi, başkasının başına gelmesin kimsede mağrur olmasın diye Sağlık Bakanlığı’na suç duyurunda bulunacağım. Ardından hastane ve doktor hakkında şikâyete bulunacağım” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim