Hendek Gençlik Merkezi Armoni Düğün Salonu’nda düzenlenen programa, Kaymakam Orhan Burhan, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Başkan Yardımcıları Sinan Baylan, Ahmet Kavakçı, Muhtarlar Derneği Başkanı Emin Kula, muhtarlar, Hendek El Ele Engelliler Yaşam Derneği Başkanı Esin Aygen, Hendek Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencileri ile öğretmenleri, engelliler ve aileleri katıldı.

Kaymakam Orhan Burhan ve Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü masaları tek tek gezerek misafirleri selamlayıp, Dünya Engelliler Gününü kutlayarak karanfil verdi.

Bir gün değil 365 gün yanınızdayız

Başkan İrfan Püsküllü bir konuşma yaparak “ Bugün engelliler günü değil bizim bayramımızdır. Şükürler olsun Rabbim evlerimize böyle güzel evlatlar nasip etti. Bu güzel evlatları sabırla büyüten ve yaşamlarını kolaylaştıran, her zaman onların yanlarında olan anne ve babalarını tebrik ediyorum. Allah sizleri o evlatlarımızın başından eksik etmesin. Her ne olursa olsun evlat avlattır. Her ne kadar sizler bu evlatları dünyaya getirirken üzülseniz de onlar sizlerin bu dünyadaki imtihanınızdır. Allah sizleri bu imtihanı kazananlardan eylesin, ahirette karşınıza çıkarsın. Sadece engelliler gününde değil, 365 gün Hendek Belediyesi olarak her zaman yanınızdayız. Biz bizden önceki Vekilimiz Ali İnci’nin sizler için başlatmış olduğu güzel hizmetleri kat kat artırarak devam ettiriyoruz ve ettirmek için de sonuna kadar mücadele edeceğiz. Sizler de Hendek’te birer bireysiniz. Bu hizmetleri hep beraber yaptık. Sizlerin daha huzurlu ve daha güzel bir Hendek’te yaşamanız için hep birlikte çalışıyoruz “ dedi.

İçinde bulunduğumuz şartları iyileştirmek biz insanların elindedir

Orhan Burhan da konuşmasında “ Allah herkesi bir şekilde imtihana dahil tutuyor. Bazılarımız için engelli olarak doğmak, bazılarımız için de onların annesi, babası olarak bu imtihanları başarı ile verebilmek çok önemlidir. İçinde bulunduğumuz şartları iyileştirmek biz insanların elindedir. Her insan bir engelli adayıdır. Bugün sağlıklı olabiliriz ama yarına sağlıklı olacağımızın garantisi yoktur. Engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını daha kolay geçirmeleri için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Geçen yıl Belediyemiz tarafından görme engelli vatandaşlarımız için kurulan Empati İstasyonunda onların hayatlarının ne kadar zor olduğunu anladık. Ülkemizde engelli vatandaşlarımız için bazı kolaylıklar sağlandı. Evlerinde elektrikli aletlere bağımlı yaşayan vatandaşlarımız için de bazı imkanlar çıktı. Ailelerimizi de bu konuda bilgilendiriyoruz. Sosyal Hizmet Merkezimiz de faaliyete başladı. Vatandaşlarımız il merkezine gitmeden ilçemizde kurulan Sosyal Hizmet Merkezi’nde ihtiyaçlarını karşılayabilecekler “ diyerek Dünya Engelliler Gününü kutladı.

Özel çocuklarımız aileleri birbirine bağlayan büyük değerlerimizdir

Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bekir Fatih Meral da bir konuşma yaparak “ Yaklaşık on yıldır özel eğitim bölümünden mezunlar veriyoruz. Özel çocuklarımız hayatımızın bir parçası ve bizim hayatımıza bir değer katıyorlar, yaşama bağlıyorlar. Özel gereksinimli çocuklarımız sanıldığı gibi yıkıcı etkiler bırakmayıp, aileleri birbirine bağlayan büyük değerlerdir. Hepinizin Dünya Engelliler Gününü kutluyorum “ dedi.

Gönüllerince eğlendiler

Programda, çocuklar müzik eşliğinde gönüllerince eğlenirken, Hacivat ve Karagöz eşliğinde eğlenceli dakikalar geçirdiler. Çocuklara Hacivat ve Karagöz tarafından sosis balonlar hediye edildi.

Editör: TE Bilişim