Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından her hafta illere gönderilen uzaktan eğitim faaliyetleri kapsamında öğretmenlerinin öncülüğünde evlerinde çalışmalarını sürdüren özel öğrencilerin özellikle mutfakta yiyecek yapımı ve çiçeklerle ilgili faaliyetlerdeki başarıları dikkat çekiyor.

Geyve ilçesine bağlı Osmangazi Ortaokulu Özel Eğitim Sınıfı öğretmeni Şule Erol’un öğrencileri annelerinin de desteği ile mutfakta adeta harikalar yaratıyor.

Ortaokul 5. Sınıf öğrencisi Şimal Uzunal, 7. Sınıf öğrencisi Zeynep Uysal, 8. Sınıf öğrencileri Rabia Portakal ve Yunus Çetin'in pasta ve kek yapımındaki maharetleri ailelerini de şaşırtıyor.

Orta ağır düzeyde engeli olan öğrencilerinin birçoğunun okuma yazmayı öğrendiğini belirten özel eğitim öğretmeni Şule Erol, asıl amaçlarının çocuklara kendi kendine yetecek seviyede beceri kazandırmak olduğunu ifade ederek özellikle yiyecek hazırlama, dikiş dikme, çiçek yetiştirme gibi alanlarda faydalı olmaya çalıştıklarını söyledi.

Velilerle watsap aracılığıyla kurdukları iletişimde öğrencileriyle EBA programlarını da yakından takip ettiklerini söyleyen özel eğitim öğretmeni Erol, bu sıkıntılı süreçte öğrencileriyle daha önceden paylaştıkları etkinlik planları doğrultusunda hazırlanan materyallerle eğlenceli ve zevkli çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Ev ortamında yapılan etkinliklerde çocuklarının günlük yaşamda kullanacakları becerileri kazanmalarından aileler de büyük mutluluk duyuyorlar. Öğretmenlerinin uzaktan eğitimle kendilerini sürekli yönlendirdiğini ve okuldaymış gibi destek verdiğini söyleyen veliler çocuklarının her gün eğitimle iç içe olduğunu belirtiyorlar.

Bakanlığın özel çocuklar için tavsiye ettiği etkinliklerle her günü yoğun yaşayan özel gereksinimli öğrenciler kendilerinin de beğendiği işleri yapmaktan büyük keyif alıyorlar.

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş özel çocuklarımızın yaptığı birbirinden güzel etkinlikleri gururla takip ettiklerini belirterek bu çalışmalarda emeği geçen tüm özel eğitim öğretmenlerine, okul yöneticilerine, çocuklarıyla her dakika yakından ilgilenen velilere çok teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim