Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) ile birlikte yürütülen “fındıkta verimin arttırılması projesi hakkında bilgiler verdi. Projenin meşakkatli ve uzun soluklu bir çalışma olacağının altını çizen Başkan Adem Sarı “Proje kapsamında fındık bahçelerinden periyodik aralıklarla alınan numunelerin doku kültürü laboratuvarında incelenmesi ile Sakarya iklimine en uygun fındık fidesinin üretilmesi sağlayacağız. Bu çalışma ilimizde rekolte artışına önemli katkı sağlayacak.” dedi.

Ziyarette Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı’nın fındıkta Doğu bölgesi ile Batı Karadeniz’in ayrı ayrı düşünülmemesi, bunun içinde başta borsalar olmak üzere sektördeki tüm paydaşların ortak akıl oluşturarak birlikte hareket edilmesi önerisi benimsenerek güç birliği oluşturulmasına karar verildi.

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk ise fındıktan kazanımın üretim aşamasından başlayabileceğini belirterek, “Bunun için ithalatçılarında görüşleri dikkate alınarak istikrarlı ve sürdürülebilir politikalar oluşturmamız lazım. Bunun yolu da sektörü bir bütün halinde kabul edip, Devletin de gereken yasal düzenlemeleri yaparak, teşvik etmesi gerekiyor” dedi.

TTB Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan da borsa olarak üretimdeki verim ve kaliteyi artırmaya yönelik yaklaşık 20 yıldır yaptıkları çalışmaların olumlu sonuçlarını görmenin kendilerini mutlu ettiğini, belirterek “Çok çalışıp, çok üretip, çok satıp, hep birlikte çok kazanmak için iş ve güç birliği şarttır. Bunun içinde fındığın doğu-batı ayırımı yapmadan ele almak lazım” dedi.

Ziyaret Sakarya Spor Forması ve plaket takdimi ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim