Sahte lens ve sahte gözlüklerin internet üzerinde yasal olmayan yollarla satışına tepki gösteren Optisyen ve Optikçiler, artım bunun önlenebileceğinden umutları kalmadığını söylediler.

Saim Kurtoğlu (Güneş Optik İşyeri Sahibi)

Denenmeden alınmamalı
İnternetten yasal olmayan yollarla satışı yapılıyor. Sağlık Bakanlığı da bununla zor baş edebilir.İthal eden firmalar bunlara izin vermeyecek. Tek çaresi budur. Çünkü gözlük gözlükçüden alınır. Tabi güvenilir yerlerden almıyorlar ancak tamiratı için bizlere getiriyorlar. Bir ürün denenmeden, rengini görmeden almamalı. Sadece gözlük sektörü değil tüm sektörlerde durum aynı.Yasal olmayan yollarla her türlü ürünün satışı yapılmakta ne yazık ki.

Hanife Sarı Muti (Satış Danışmanı)

Ucuz olması en büyük sebep

İnternet alışveriş yapmanın sebebi en çok ucuz olmasından kaynaklanıyor.Tabi bu da sağlıklarına zarar verebiliyor. Bizler müşterilere gereken uyarıları yapıyoruz. Çünkü internet üzerinden sayısızca ürün satılıyor. Alınacak ürünler var ancak özellikle insan sağlığıyla ilgili ilaç, gözlük, lens gibi ürünler alınmamalı.

(Dilan Çelik-Optisyen)

Lens üretim yerleri kontrol edilmeli

İnternet satışlarında düşük fiyatlarda satışı yapılan lenslerin sürelerinin geçmesi en önemli husustur. Çünkü lenslerin belirli bir süresi var. Sadece fiyat düşüklüğü nedeniyle internet üzerinden alıyorlar. Lens firmaları iyi çalışıyor. Ancak satışı yapacak firmaları iyi belirlemeli. Sağlık Bakanlığı da ne yazık ki bu tür durumların önüne geçemiyor. Lens üretim yerleri kontrol edilmeli ve satışını iyi firmalarla gerçekleştirmeli. Çünkü orijinal marka adı altında birçok ürünün satışı yapılmakta. Özellikle kaçak ve yurtdışından gelen ürünler getiriliyor. Vatandaşlar artık gözlük ve lenslere çok ilgi duyuyor. O yüzden her yaşıtta olan insanları ilgilendiriyor. Bu yüzden lens üretimi belirli yerlerde olmalı. Çünkü insanlar ticaret için ne yazık ki ne yapacaklarını bilmiyorlar.

Sümeyya Özne

Editör: TE Bilişim