Her ay okudukları bir hikaye kitabını canlandırma ana temeline dayanan projede, öğrenciler bunun yanında her ay öğrendikleri yeni ve değişik web2.0 araçlarının kullanarak, bu araçlarla ortak ürünler, online sergiler, djital dergi ve kitaplar hazırlamasını öğreniyorlar.

Bahçelievler Gazi İlkokulu 2/F sınıfı öğretmeni Mesut Kocabaş; “Pandemi döneminde yapılmaya çalışılan uzaktan eğitimde, teknoloji kullanımı çok önemli ama hep aynı teknolojileri kullanmak öğrencileri sıkıyor bunun sonucunda eğitimden ve ekrandan uzaklaşıyorlar. Bu proje ile öğrencilerin sadece okumaya değil, araştırıp öğrenmeye de ilgileri artıyor ve bu da başarılarını yükseltiyor. Z kuşağı diye adlandırdığımız bu çocukların ilgisini, sınıftan ya da ekrandan sadece ders anlatarak canlı tutmak ve başarı elde etmek mümkün değil. Onların anladığı dilden konuşarak bu ilgiyi canlı tutabiliyor, heyecanlarının ve meraklarının yok olmamasını sağlıyoruz.” diyerek yürütmekte oldukları eTwinning projesinin öğrencilere olduğu kadar öğretmenlere de çok fazla katkısı olduğundan söz etti.

Eylül ayından bu yana devam eden bu uzun soluklu ve çok yeni bilgiler öğreten eTwinnig projesi kapsamında öğrenci ve öğretmenler, sinema ve tiyatro sanatçısı “Sinan Bengier”, eğitimci yazar “Hüseyin Tok” ile ekranda buluşup söyleşi gerçekleştirdiler. Öğrenci velileri de projenin çoğu çalışmasına aktif olarak katıldılar.

Hacı Emine Oba ilkokulu 2/A sınıfı öğretmeni İmran Çalışkan Kocabaş; “Bu proje sayesinde öğrenciler uzaktan eğim sürecini dolu dolu ve çok verimli geçirdiler. İzlediğimiz yöntem ve kullandığımız teknolojilerle çocukların gizli kalmış yetenekleri ortaya çıktı. Aileler çocuklarının beceri ve yeteneklerinin farkına vardılar. Bu projede teknoloji ve internetin doğru kullanımını öğrenerek internet güvenliği hakkında bilgi sahibi oldular. Okudukları kitapları canlandırırken ve diğer yerli ve yabancı ortaklarla yapılan çalışmalar sayesinde kendilerine olan güvenleri arttı.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim