Ara Tatil Ne Zaman Bitecek?

MEB tarafından belirlenen takvime göre, 2023-2024 eğitim öğretim yılındaki bu ara tatil 6-14 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek. Dolayısıyla öğrenciler, 9 gün sürecek tatilin ardından 15 Nisan Pazartesi günü ders başı yapacak.

Tatil Etkinlikleri ve Eğitim Programları

Milli Eğitim Bakanlığı, ara tatili verimli geçirebilmek için öğrencilere yönelik çeşitli etkinlikler hazırladı. Okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik olarak "Ara Tatil Etkinlik Kitabı" yayımlandı. Bu kitap, evde aile ile geçirilen zamanın niteliğini artırmayı, çocuklara zenginleştirilmiş bir çevre sunmayı ve öğrenilen bilgilerin kalıcı hale getirilmesini amaçlıyor.

Okul Öncesi Eğitim Ara Tatil Takvimi

Bu takvim, çocukların aileleri ile birlikte doğada zaman geçirebilecekleri "Doğada Bir Gün", evde ailece yapılacak etkinlik veya oyunlar için "Aile Zamanı" ve okulda öğrendiklerini evde pekiştirebilecekleri "Günün Etkinliği" başlıklarını içeriyor.

İlkokul ve Ortaokul Etkinlik Kitapları

İlkokul öğrencilerine yönelik hazırlanan etkinlik kitabında Ramazan Bayramı ile ilgili değerler ve eğlendirirken öğreten aktiviteler bulunuyor. Ortaokul öğrencileri için ise derslere yönelik etkinlikler, deneyler ve milli manevi değerlere dikkat çeken içerikler yer alıyor.

MEB, bu etkinliklerle öğrencilerin ara tatil dönemini hem dinlenerek hem de öğrenerek geçirmelerini amaçlıyor.

Editör: Özgür Arık