Mardin’in Mazıdağı ilçesinden Kocaali ilçesine çalışmak için gelen tarım işçileri 4 Eylül günü bahçe sahipleri tarafından darp edilmesi olayı ülke gündeminde geniş yer bulmuştu.  Kocaali Cumhuriyet Savcılığı çok konuşulan olayla ilgili 3 sayfalık iddianame hazırladı.

TAKİPSİZLİK KARARI

 Savcının  “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan başlattığı soruşturmada takipsizlik kararı verilirken, “kasten yaralama”, “tehdit” ve “hakaret” suçundan ceza istedi. 3 sayfalık iddianamenin bir buçuk sayfasında mağdur, müşteki ve sanıkların isimleri ile bilgilerine yer verilirken, diğer sayfasında ise savcının değerlendirmesi yer aldı. İddianamede 7 kişi mağdur olarak, diğer işçiler ise müşteki olarak yer aldı.

İSTENEN CEZALAR

 İddianamede 4 saldırgandan Hasan C., Hüseyin C. ve Kenan C.’nin “kasten yaralama”, “tehdit” ve “hakaret”, Kadir C.’nin ise “kasten yaralama” suçlaması ile cezalandırılması istendi. Buna göre, saldırganlar, “tehdit” suçundan 6 aya kadar hapis cezası ve adli para cezası, “hakaret” suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası veya adli para cezası, “kasten yaralama” suçundan ise 4 aydan 1 yıla kadar cezasıyla cezalandırılabilecek.

UZLAŞTIRMAYA TABİİ

 İddianamede, şüphelilerin üzerine atılı suçları işlediklerine dair, kovuşturmaya yeterli şüphe bulunduğunu ancak “suçun uzlaştırmaya tabi olduğu” gerekçesi ile uzlaştırıcı görevlendirildiğini ancak uzlaşmanın sağlanamadığı belirtildi. Kocaali ilçesine, Mardin'e bağlı Mazıdağı ilçesinden, mevsimlik tarım işlerinde çalışmak için gelen işçiler, bahçe sahipleri tarafından 4 Eylül 2020’de saldırıya uğramış, işçiler saldırı sonrası köyden ayrılmışlardı. Ülke gündeminde çok konuşulan olayın kürt halkına karşı saldırı olduğu aynı bölgeden gelen işçiler tarafından yalanlanmıştı.

Editör: TE Bilişim