SATSO Meclisi’nde konuşan eski Başkan Erol Hacıeyüpoğlu, Adapazarı Belediyesi’nin yanındaki arazinin müteahhide verilmek yerine meydan olarak değerlendirilmesinin daha doğru olacağını söyledi ve “Şehrimizin malına biz sahip çıkmalıyız” dedi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Mayıs ayı Olağan Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Talip Kuriş başkanlığında meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Yoklamanın ardından gündem maddelerinin oylandı ve görüşülüp karara bağlandı. Meclis toplantısının bu ayki konukları SATSO Tabii Meclis Üyeleri olan oda eski başkanları Fethi Sarıoğlu, Erol Öztürk Hacıeyüpoğlu ve Azmi Gürkan oldu.

ÜYELER ÇALIŞMADAN MAĞDUR

Dost Meclisi havasında yoğun bir katılımla gerçekleştirilen SATSO Mayıs ayı Meclis Toplantısında şehir gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Topça kavşağındaki çalışmaların belli bir seviyeye getirildiğini belirterek yapılan yeni düzenlemeden dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Ancak söz konusu bölgedeki çalışmaların henüz tamamlanmadığını hatırlatan Altuğ, bundan dolayı üyelerin ticari anlamda oldukça mağdur olduğunu dile getirdi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN BEKLİYORUZ

Altuğ, “Özellikle Topça Kavşağı’nda yan yolların bir an önce tamamlanmasıyla ilgili Büyükşehir Belediyemizin çalışmalarını bekliyoruz. Topça ve çevredeki işletmeler oldukça mağdur. Yerel seçimlerden bir süre önce Topça Kavşağı bitirildi. Teşekkür ediyoruz. Ancak alt taraftaki Topça’ya paralel yollar henüz tamamlanmadı. Bu konuyu şifai olarak Büyükşehir Belediye Başkanı’mıza ilettik, kısa sürede çözeceğini belirtti” dedi.

VATANDAŞIN YARARINA OLSUN

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğü ihalesine göre Adapazarı, Arifiye ve Hendek'te inşa edilecek 3 okula karşılık Adapazarı'nda bulunan 6 arsa müteahhit firmaya verilecek olması hususunda değerlendirmede bulunan Altuğ, özellikle Adapazarı Belediye binasının hemen yanındaki SAKVA, Ali Fuat Cebesoy Vergi dairesi ve Halk Bankası binalarının bulunduğu arsanın kamuoyunun faydasına sunulacak bir şekilde değerlendirilmesini önerdi.

ŞEHRİN MALINA SAHİP ÇIKALIM

Konuyla ilgili görüş bildiren Tabii Meclis Üyesi Erol Hacıeyüpoğlu, şehrin merkezindeki söz konusu arazinin bir meydan olarak değerlendirilmesinin daha faydalı olacağını söyledi. Hacıeyüpoğlu, ihale ilanına göre bin 172 metrekarelik yüzölçümüne sahip arsanın imar durumunun ticaret alanı - yol - meydan olarak geçtiğini belirterek, “Orası meydan olarak kalsın. Şehrimizin malına biz sahip çıkmalıyız” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim