SATSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Doğan Çatalbaş, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Adapazarı İlçe Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş, ilçe milli eğitim müdürleri,  Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İrfan Karaçayır, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı temsilcileri, Otokar A.Ş., Toyota Türkiye A.Ş., Başak Traktör A.Ş. yetkilileri, SATSO Meclis üyeleri iştirak etti.

Toplantıda konuşan SATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Doğan Çatalbaş, SATSO olarak nitelikli eleman sorununun giderilmesine yönelik çalışmalara bir yenisini daha eklemenin memnuniyetini yaşadıklarını belirterek, “Nitelikli istihdam sadece otomotiv sektörünün değil, tüm iş dünyasının öncelikli konusudur ve uzun vadede gayret gösterilmesi gereken bir süreçtir. Otomotiv sanayiinin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesi ve yenilikçi üretim metotlarına uygun eğitim modellerinin geliştirilmesinin amaçlandığı bu projemiz de iş dünyamızın gayretine güzel bir örnektir. Toyota, otokar, başak traktör firmalarımızla başlayacak olan çalışmamıza zamanla otomotiv ve yan sanayi firmalarımızın tamamının iştirak etmesini bekliyor, tüm sektörlerimizde de bu sorunun üstesinden geleceğimize inanıyorum. Projemizin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Projeyi tanıtmak amacıyla kürsüye gelen Fatih MTAL Müdürü İrfan Karaçay, projenin okullarını mesleki açıdan nitelik kazanmak isteyen öğrenciler tarafından ilk tercih edilen konuma getireceğini belirterek, “Sakarya yatırımların gözdesi, hızla sanayileşen ve gelişen bir şehir olması ile dikkat çekmektedir. Şehrimizde otomotiv endüstrisi, sanayi ve ihracatın önemli bir bölümünü karşılamaktadır. Bu sektörde ve diğer sektörlerimizde en önemli sorunların başında nitelikli eleman bulma sorunu gelmektedir. Bu sorunların aşılmasında en büyük etken meslek liseleridir. Bu konuya bir çözüm bulmak için MARKA’nın çağrısına kulak verdik ve okul olarak bir proje geliştirdik. Kabul gören projemiz kapsamında eğitim görecek öğrencilerimiz donanım kazanmış bir şekilde otomotiv sektöründe çalışabileceklerdir. Öğrencilerimizi bir aracın üretim bandına girip en sonra üretilmiş bir şekilde banttan çıkmasına kadar her süreçte nitelik kazanacak, üretim harici kalite kontrol konularında da donanım sahibi olabileceklerdir. Bu süreçte bizlerin yanında olan ve desteklerini gösteren tüm işbirliği içerisinde bulunduğumuz paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Hedefimiz bu gibi projelerin çok daha iyisini geliştirebilmektir.” dedi.

Toplantıda, otomotiv sanayisinde nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması amacıyla geliştirilen projenin detayları hakkında bir tanıtım filmi gösterimi yapıldı. 2 yıl süreyle uygulanması planlanan proje, Doğu Marmara Kalkınma Ajansından destek almaya hak kazanan 13 projeden biri olarak öne çıktığı bilgisi verildi.

Ayrıca proje kapsamında teknoloji eğitimi sınıfı kurularak öğrencilere nitelik kazanmaları adına birçok teknik, kalite kontrol, üretim konularında eğitim verilmesi amaçlandığı da dile getirildi.

Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş da yaptığı konuşmada şunları dile getirdi; “Şehrimiz sanayisiyle yükselen bir değere sahiptir. Bizler ülkemizin kalkınmasına destek olan sanayimize eğitim ile de destek olmalıyız. Gerçekleştirilecek bu proje ile yetişecek nitelikli bireylerin şehrimizin sanayi kuruluşlarının üretimine destek vereceğini düşünüyoruz. İşbirliği içerisinde bulunan tüm proje paydaşlarına teşekkür ediyor ve öğrencilerimize başarılar diliyorum.” dedi.

Program proje ile Fatih MTAL’in tanıtım videolarının izlenmesinin ardından sona erdi.

Editör: TE Bilişim