Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklanan takvime göre, başlangıçta 36 olan seçime katılma yeterliliğine sahip siyasi parti sayısı, Yenilik Partisi ile Genç Partinin katılmayacağını bildirmesi sonrasında 34'e düştü.

Seçmen Bilgi Kağıdı Dağıtımı

Seçmen bilgi kağıtlarının dökümüne ve dağıtımına geçen hafta start verildi. Seçmenler, bu kağıtlar aracılığıyla oy kullanacakları yer ve sandık bilgilerini öğrenebilirler. 24 Mart Pazar gününe kadar seçmen bilgi kağıtlarının tüm seçmenlere ulaştırılması planlanıyor.

Seçmen Kaydı Nasıl Kontrol Edilir?

Seçmen bilgi kağıdına erişemeyen vatandaşlar, oy kullanma haklarını nasıl kullanacaklarını merak edebilir. YSK, bu bilgileri çeşitli kanallar aracılığıyla seçmenlere sunuyor:

  • YSK'nin İnternet Sitesi: Seçmenler, YSK'nin resmi internet sitesini ziyaret ederek nerede ve hangi sandıkta oy kullanacaklarını öğrenebilirler.
  • e-Devlet Portalı: e-Devlet üzerinden de seçmen kaydı sorgulanabilmekte ve oy kullanılacak yer ve sandık bilgisi alınabilmektedir.
  • YSK Seçmen Sorgulama Mobil Uygulaması: YSK'nin mobil uygulamasını kullanarak da seçmenler, oy kullanacakları yer ve sandık hakkında bilgi edinebilirler.
  • YSK Çağrı Merkezi: 444 9 975 numaralı YSK Çağrı Merkezi de seçmen sorgulama işlemleri için hizmet vermektedir.

Bu kanallar üzerinden seçmenler, 31 Mart'ta yapılacak seçimler için nerede oy kullanacaklarını kolaylıkla öğrenebilirler.

Editör: Hüsameddin Acar