Erenler’de yapımı süren Topça Katlı Kavşağı tamamlandıktan sonra, D-100 istikametinden şehrin Kuzey bölgesine gidişler köprü aracılığıyla sağlanacak. Şehrin ilk katlı kavşak projesiyle bölge ulaşımların rahatlatması amaçlanıyordu ancak bir türlü tamamlanmayan proje çeşitli tepkilerin yükselmesine neden oldu. Çevre esnafı, inşaatın mevcut durumundan dolayı mağdur olduklarını dile getirdi.

TOZ BULUTU YAYILIYOR

Katlı kavşağın köprünün inşaatı tamamlandıktan sonra alt yoldaki düzenleme ve asfalt çalışmaları, açılışın üstünden 2 ayı geçmesine rağmen yapılmayınca esnafın mağduriyeti giderek arttı. Topça esnafı, yan yollardan ulaşım sağlayan araçların geçişinde toprak zemin üzerinden etrafa toz bulutunun yayıldığını belirterek bu durumun işlerini ve yaşamlarını olumsuz etkilediğini ifade etti.

TİCARİ ANLAMDA MAĞDUR

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ da söz konusu durumu Mayıs ayı Meclis Toplantısında gündeme getirmişti. Altuğ, Topça Kavşağı’ndaki çalışmaların belli bir seviyeye getirildiğini belirterek yapılan yeni düzenlemeden dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etmiş, ancak söz konusu bölgedeki çalışmaların henüz tamamlanamamış olmasından dolayı üyelerin ticari anlamda oldukça mağdur olduğunu söylemişti.

BAŞKAN YÜCE’YE İLETİLDİ

Yan yolların bir an önce tamamlanmasıyla ilgili Büyükşehir’den çalışma beklediklerini aktaran Altuğ, “Topça ve çevredeki işletmeler oldukça mağdur. Yerel Seçimlerden bir süre önce Topça Kavşağı bitirildi. Teşekkür ediyoruz. Ancak alt taraftaki Topça’ya paralel yollar henüz tamamlanmadı. Bu konuyu şifai olarak Büyükşehir Belediye Başkanımıza ilettik, kısa sürede çözeceğini belirtti” demişti.

Editör: TE Bilişim