MÜSİAD ABD Şubesi’nin Başkanı Ayhan Özmekik, MÜSİAD Sakarya Şubesi Yönetimi, üyeleri ve genç MÜSİAD üyeleriyle bir araya gelerek Amerika’da iş ve yatırım fırsatları konusunda bir konferans gerçekleştirdi.

Konferansta MÜSİAD ABD Başkanı Ayhan Özmekik ve MÜSİAD Sakarya Başkanı İsmail Filizfidanoğlu konuşmacılığı üstlenirken, çok sayıda MÜSİAD üyesine Amerika’daki sosyal, ekonomik ve kültürel şartlardan bahsedildi.

Açılış ve selamlama konuşmasını yapan MÜSİAD Sakarya Başkanı İsmail Filizfidanoğlu;

“MÜSİAD ABD Başkanımız Ayhan Özmekik bugün bizlerle olacak ve Amerika’da iş ve yatırım fırsatlarıyla ilgili bizlere bilgiler verecek. Hepimiz adına çok faydalı olacağına inanıyorum. Bizler bu topraklarda kazanıp, bu topraklara yatırım yapan milli sermaye sahipleriyiz. Bir kısmımızın yurt dışına az veya çok ihracatları var. Bizler ne kadar çok uluslararası piyasalara açılırsak ülkemize gelecek kar ve bize dönüşecek fayda da o kadar çok olacaktır. MÜSİAD olarak farklı ülkelerde ortak ticari faaliyetlerimizi geliştirerek, hem MÜSİAD içindeki yakınlığımızı ve ilişkilerimizi arttırır, hem de ülkemize daha fazla faydalı oluruz. Amerika çok büyük bir tüketim oranına sahip. Dünyada tüketilen ürünlerin %25’i direkt Amerika’da tüketiliyor. Bu da hayal edebileceğimizin ötesinde çok büyük bir piyasa olduğu anlamına geliyor. Elbette burada yerimizi almak ve sağlamlaştırmak kolay değil. Ancak bizler birlik olursak, dünya piyasalarına çok büyük markalar çıkarabiliriz. Odağımız başarıda olduğu sürece, başaracağımıza inanıyorum. Bizleri kırmayıp davetimize icabet ettiği için ve bilgiyle tecrübelerini paylaşacağı için üyelerimiz adına başkanımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Özmekik konuşmasında;

“Amerika büyük bir pazar, uçsuz bucaksız bir dünya. Birçok yatırım imkânı olabildiği gibi, birçok riski de barındırıyor. Bugün doların kazandığı değer sayesinde yapılan ihracatların önemi ve ciddiyeti çok daha fazla artıyor. MÜSİAD olarak bizler el ele vererek ortak projeler yapabiliriz. Dünyanın her yerinde var olduğumuz gibi, her yerinde aktif ticari faaliyetler yürütebilir, dünyaya birlikte açılabilir, daha çok sermayeyle, daha büyük ortaklıklarla ülkemize daha çok döviz getirebiliriz. MÜSİAD çok büyük bir kurum, çok etkili bir kurum. MÜSİAD çatısı altında hangi ülkede olduğumuz fark etmeksizin ticaretimizi yapabilir, ülkemizin adını uluslararası arenada çok daha fazla duyurabiliriz. Amerika çok büyük bir pazara sahip ancak yeni ürünleri tanıtmak ve sevdirmek kolay değil, Amerika’da ticaret yapacaksak, Amerikalıların hali hazırda tükettiği ürünleri satmamız dahi yeterli.” Cümlelerine yer verdi.

Konferans ardından, Ayhan Özmekik’e şehri gezdiren heyet, Erenler, Adapazarı ve Sapanca ilçelerini tanıttı. Toplu fotoğraf çekimi ardından Ayhan Özmekik uğurlandı.

Editör: TE Bilişim