Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, koronavirüsle (COVID-19) mücadele noktasında gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Her alanda yoğun ve etkin çalışmalar yaptıklarını, önemli tedbirler aldıklarını ifade Başkan Ekrem Yüce, Türkiye’nin çok önceden salgınla mücadeleyi başlattığını hatırlatarak, “Sayın Cumhurbaşkanımızın ve bilim kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda alınan kararları en etkin şekilde uyguluyor, salgınla mücadelede sahada aktif bir çalışma yürütüyoruz” dedi.

Şehrimizin her köşesi dezenfekte ediliyor

Salgınla mücadeleyi etkin ve verimli kılmak adına Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kriz masası oluşturduklarını belirten Başkan Ekrem Yüce, “Bu süreçte dezenfekte çalışmalarını yoğun bir şekilde gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu alanların yanı sıra caddeleri, sokakları, kamu kurum ve kuruluşlarını, parkları, bahçeleri dezenfekte ettik. Şehrimizin en işlek noktalarına dezenfekte otomatları yerleştirdik. Toplu taşıma araçlarımızı da her gün dezenfekte ediyorduk. Ayrıca şehrimizde bulunan toplu ulaşım araçlarının tamamında da dezenfekte işlemlerini gerçekleştirdik.

Desteğimiz kahraman sağlık çalışanlarına

Sağlık çalışanlarının koronavirüsle mücadelenin kahramanları olduğunu dile getiren Başkan Ekrem Yüce, “Büyük bir özveri ve gayretle koronavirüsle mücadele eden, evlerinden, ailelerinden, çocuklarından ve tüm yakınlarından ayrı kalarak fedakârlık örneği gösteren sağlık çalışanlarımıza minnettarız. Naçizane olarak bu süreçte sağlık çalışanlarımıza Büyükşehir Belediyemizin toplu taşıma araçları ile otoparklarımızı ücretsiz hale getirdik. Moral ve motivasyonlarını arttırmak adına çeşitli adımlar attık. İnşallah her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Toplu taşımada yüzde 90 azalma

Bürokratlarıyla sürekli iletişim halinde olduğunu belirterek sözlerini sürdüren Başkan Ekrem Yüce, “Hep ifade ettiğim bir husus var: salgınla mücadelede bilinç çok önemli bir yer tutar. Bu kapsamda bilgilendirme faaliyetlerine ağırlık verdik. Toplu taşıma araçlarına ikazlar yerleştirdik, trafik ışıkları ile ‘Evde Kal’ çağrımızı yineledik. Çok şükür şehrimizde koronavirüse karşı bir bilinç oluşturduk. Toplu taşıma araçlarımızda yüzde 90 azalma var. Hassasiyet gösteren tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum” dedi.

Yaşlılara olan desteğimiz sürecek

65 yaş üstü vatandaşların yanında olduklarını da ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “İlçe belediyeleri ve kaymakamlıklar eliyle yürütülen Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmalarına YADEM ile destek sunuyoruz. Yaşlılarımızın ALO 153 Çözüm Masasına ilettiği talepleri karşılıyor, ihtiyaçlarına çözümler üretiyoruz. Bu süreçte yaşlılarımızın da sağlıkları için evlerinde kalmaları gerektiğini hatırlatıyoruz. İnşallah yine güzel günlerde hep birlikte olacağız” dedi. Başkan Ekrem Yüce, ayrıca hayvan dostlarının da yanında olduklarını paylaşarak, mama desteklerini arttırdıklarını belirtti.

Daha sağlıklı günlerde buluşacağız

Millet olarak bu musibetin de en az hasarla üstesinden geleceklerine inandığını söyleyen Başkan Ekrem Yüce, “Hiçbir virüs alacağımız tedbirlerden güçlü değildir. Bilim kurulunun tavsiyesi doğrultusunda alınan kararlara uyalım, tedbiri elden bırakmayalım. Motivasyonumuzu düşürmeyelim. Birlik ve beraberliğimizi, dayanışma ve paylaşmayı güçlü bir şekilde sürdürelim. İnşallah daha sağlıklı günlerde yine hep birlikte olacağız. Rabbim ülkemizi ve milletimizi korusun” dedi.

Editör: TE Bilişim