Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, “Vakaların azaldığı bu dönemde aile içi bulaşmalar artış gösteriyor. Her yerde tedbirlere uymalıyız. Birlikte mücadele güçlü netice verecek” açıklamasının ardından harekete geçildi. Kısıtlamaya rağmen tam istenilen düzeye inmeyen vakalar nedeniyle yeni bir sistem geliştirildi.

Apartman yöneticileri

Muhtarlar ve apartman yöneticilerinin de dahil olduğu sistemde gece buluşmaları ve ev ziyaretlerinin önüne geçilmesi için çalışma yapılıyor. Gelen ihbarları değerlendiren emniyet ve jandarma güçleri evleri ziyaret ederek kaç kişinin bulunduğunun kontrolünü yapıyor. Hanede oturan kişi sayısından fazla çıkması halinde ise herkese 3150'şer lira para cezası kesiliyor.

Büyük önemi var

Yetkililer vakaların azalmasında muhtarların büyük fonksiyonu olduğunu belirterek, “Her ilçede kaymakamlar muhtarlarla birlikte bir Whatsapp Grubu kurdu. Bu gruba muhtarlar gördükleri eksiklerin yanı sıra pandemi yasaklarını ihlal edenleri de bildirebiliyor. Denetimlerin arttırılması da meyvesini verdi. Maske takma yüzünden kesilen cezalarda azaldı” yorumunda bulundu.

Editör: TE Bilişim