Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Cenaze ve Defin Hizmetleri ile Mezarlık Planlama ve Destek Hizmetleri Şube Müdürlüğü mezarlıkların bakım onarım ile mezarlık alanlarının satışına yönelik çalışmaları sürdürüyor. Bu kapsamda Ramazan Bayramı öncesinde başlatılan mezarlık alanlarında ot temizliği çalışmaları şu ana kadar 16 ilçede 38 adet mezarlık alanında yapıldı. 840 bin 663 metrekare alanın ot temizlik çalışmaları tamamlandı. Vatandaşlar tarafından yapılan bitkilendirme çalışmalarının zarar görmemesi için ekipler tarafından gerekli özen gösterildi.

19 milyon metrekare alan temizlenecek

Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Programa alınan 650 mezarlığın tamamında 19 milyon 739 bin 760 metrekare mezarlık alanının ot temizliği çalışmalarını hassasiyetle tamamlayacağız. Programlarımız dâhilinde çalışmalarımız sürüyor. Ayrıca cenaze nakil (il içi ve il dışı) iş ve işlemlerin tamamı, cenazenin gasil hizmetleri, cenaze anında kullanılan kefen, ceset torbası ve mezar tahtası, defin anında mezar yeri, mezarlık bakım, onarım, planlama işleri, taziye anında çadır, tabure hizmetleri ücretsiz olarak sunuyoruz” denildi.

Mezarlık satışları başladı

“Ayrıca ekiplerimiz tarafından ilçelerde faaliyete alınan yeni mezarlıklarda ‘aile mezarlığı’ almak isteyenler için mezar yeri satışları başladı. Mezarlık yeri satın almak isteyen vatandaşlarımız Cenaze ve Defin Hizmetleri Şube Müdürlüğüne gelerek başvuruda bulunabilirler” ifadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilişim