Belediye Başkanı Ahmet Acar ve Devlet Su İşleri 32. Şube Müdürü Abdurrahman Cebeci ile birlikte sağanak yağışın ardından Alandere, Yayla ve Maden Deresinde incelemelerde bulundu. Şehrin Kuzey bölgesinde etkisini gösteren yağışla birlikte, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre Kocaali’de metrekareye 106 kilogram yağış düşerek, Ülkenin en çok yağış düşen ilçesi oldu.

Tüm imkanlarımızla sahadayız.
Yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Ahmet Acar “İlçemizde, gece yarısından sonra etkisini gösteren sağanak yağış Alandere, Yayla ve Maden Deresi bölgelerinden yaşayan hemşehrilerimizi olumsuz etkiledi. Alandere ve Yayla Mahallelerimizde birçok noktada dere taşkını ve hanelere su baskınları meydana geldi. Maden Deresinde ise; Gece konaklama yapan vatandaşlarımız derenin debisinin yükselmesi ile korkuya kapılmışlar. Orada da ekiplerimiz, Yolun temizliği yaparak, Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte mahsur kalan vatandaşlarımızı kurtardık. Çok şükür; Can kaybımız yok. Olumsuz bir durumla karşılaşmamak için tüm ekiplerimiz teyakkuz halinde. Hepimize geçmiş olsun”

Dere temizlik ve genişletme çalışmaları başlayacak
DSİ 32. Şube Müdürü Abdurrahman Cebeci ile birlikte taşkın bölgelerini gezen Başkan Acar “Hayatı normale döndürmek için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Su taşkınlarının yaşandığı bölgelerde Devlet Su İşleri ekiplerimiz; dere taşmasının yaşandığı bölgelerde, temizlik ve genişletme çalışmalarına başlayacak”

Hepimize geçmiş olsun
Belediye Başkanı Ahmet Acar “Özellikle, şehrimizin kuzey bölgesini etkisi altına alan sağanak yağış hayatımızı olumsuz anlamda etkiledi. En büyük tesellimiz can kaybımımızın olmaması. Son zamanların en şiddetli yağışını görüldü ilçemiz, metrekare 106 kilogram yağışla ülkemizin en çok yağmur yağan ilçesi oldu. Bizden hemen sonra diğer afet noktası ise metrekareye 72,4 kilogram yağış düşen Kaynarca oldu. Orada da tarım arazileri büyük oranda hasar gördü. Yaşanan sel felaketi ile Hem ’mize Hem Kaynarca ilçemize geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim