İMZA TÖRENİ

SESOB Toplantı Salonunda gerçekleştirilen imza töreninin ev sahipliğini Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Alişan yaparken törene Adapazarı Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş ve Adapazarı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Necmi Gökyokuş katıldı. Düzenlenen imza töreninde konuşan SESOB Yönetim Kurulu Başkanı Alişan, 2021’in Ahilik Yılı olarak ilan edildiğini anımsatarak, “SESOB olarak, bu toprakların kültür ve medeniyetinde çok önemli bir mihenk taşı olan Ahilik Geleneğinin yaşatılması anlamında çeşitli etkinlikler düzenleyerek bu farkındalığı devam ettirmeyi amaçlıyoruz. Bu kapsamda Ahilik Kültürümüzün geçmişini yaşatmaya çalıştığımız gibi, bu kültürü geleceğe de taşımayı amaçlayarak projeler gerçekleştiriyoruz. Bu projelerden birisi de; Adapazarı Kaymakamlığı, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Adapazarı Mesleki Eğitim Merkezi ile imzalayacağımız Okul-Esnaf ve Sanatkatlar İşbirliği Belgesi bu açıdan son derece önemlidir” dedi.

MESLEKİ EĞİTİM

Proje hakkında bilgiler veren Alişan, “Bu işbirliği belgesi ile Mesleki ve Teknik Eğitim alanlarında öğrenim gören çırakların, kalfaların ve ustalık belgesine sahip esnaf ve sanatkarların yeterliliklerinin artırılması yoluyla Ahilik Kültürü ve teknolojiyi sentezleyebilecek şekilde mesleki eğitimi yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz. 2 yıl sürecek bu işbirliği belgesi kapsamında Sakarya’da kalfalık belgesi olanların ustalık belgesi alması, ustalık belgesine sahip olanların da usta eğitici belgesi almalarını sağlamaktır. Bununla birlikte çağımızın gerektirdiği mesleki bilim ve teknolojideki yeniliklerin kalfa ve ustalarımıza bu işbirliği belgesi kapsamında düzenlenecek olan eğitim faaliyetleri ile mesleki gelişimlerine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Böylelikle Sakarya’mızdaki esnaf ve sanatkârlarımızın ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünün yetiştirilmesine katkıda bulunacak ve nitelikli eleman yetiştirme süreçlerimizi daha modern hale getirmemiz mümkün olacaktır.” diye konuştu.

NİTELİKLİ ELEMAN YETİŞTİRİLECEK

Projenin hayata geçmesinde emeği olan Adapazarı Kaymakamlığı, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Adapazarı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü personeline Sakarya’daki esnaf ve sanatkarlarımız adına teşekkür eden Alişan son olarak ise şunları kaydetti: “ Biz SESOB olarak Sakarya’mızda faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlarımızın mesleklerinin daha uygun ve kaliteli şartlarda icra edebilmeleri amacıyla projeler hayata geçirmeye devam edeceğiz. Bu projede olduğu gibi, nitelikli eleman yetiştirilmesi konusundaki kararlılığımız da her zaman devam edecektir. Bir esnaf kenti olan Sakarya’mızda, birliğimize bağlı tüm odalara üye olan meslek erbaplarının sorunları ve çözüm beklentilerine yönelik çalışmalarımız devam edecektir.”

Editör: TE Bilişim