Toplu sözleşme öncesi 4b li sözleşmelilere verilen sözler tutulmadı özlük haklarına. %20 lik ek ödeme oranına %10 luk artış yapılarak masanın mahremiyetine zeval geldi diyerek Devlet Bürokrasisini zan altında bırakmak topu taca atmaktır. Genel yetkili sendika görevini yapmamıştır.4/C den 4/B Ye Aktarılan personel yine mağdur edilmiştir. Sadece bir harf değişikliği yapılarak sorunlar giderilmez.

4 Aralık 2017 tarihinde Ak parti Grup toplantısında Cumhurbaşkanımız Sayın, Recep TAYYİP ERDOĞAN’IN “Kamuda 4C statüsünde çalışan kardeşlerimiz de 4B kadrosuna alınıyor. Böylece kamuoyumuzda uzun zamandır tartışılan bu meseleyi kökten çözmüş oluyoruz.” Sözleriyle umut yüklediğimiz düzenleme Maliye Bakanlığının 26/3/2018 tarihli ve 2452 sayılı yazısı üzerine, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4’üncü maddesinin C fıkrası ile375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 9’uncu maddesine göre, Bakanlar Kurulu'nca 26/3/2018 tarihinde kararlaştırılmış 30 Mart 2018 tarihinde Resmî Gazetede yayımlanmış, 02/04/2018 tarihi itibariyle yürürlüğe girmiştir.

Hal böyle iken,

 4/B SÖZLEŞMELİ PERSONEL HİZMET SÖZLEŞMESİ'NDE YER ALAN iki maddeye dikkat çekmek isteriz.

Madde 9- Sözleşmenin Feshi:

a) Personelin, bu sözleşmeye veya 6.6.1978 gün ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslara aykırı davranışı tespiti aranıyor ise ilgili hükümlerin aşağıdaki fıkrasına bakılmalı davranıştaki ve uygulamadaki aykırılığın sorumlusunun tespiti yapılmalıdır. ''c) Personelin 65 yaşını doldurduğu tarihte hiçbir işleme gerek kalmaksızın sözleşmesi sona erer. ‘Diyor ise 4/C iken 4/B li yaptık diye nitelendirilen sözüm ona yeni icat edilen 4/B modelinde "51 Yaşında ZORUNLU EMEKLİ" edilen Personele yapılan uygulama doğrudan yanlış ve haksızdır. Konuya dair Türkiye Kamu-Sen in Danıştay a açmış olduğu dava bir an önce görülmelidir. Binlerce çalışan mağdur edilmiştir ve bu uygulama ile mağduriyet devam etmektedir.

Bir yanda" Erken yaşta emekli edilmesi yanlış denilen EYT" liler bir yanda "erken yaşta emekliye sevk edilen 4/C iken 4/B ye geçirilen Çalışanlar”. Bu konuda Hükümet Yetkilileri bir an önce konuya dair açıklık getirmeli aynı ad ve unvanda çalıştırılan Sözleşmeli olan Kamu Çalışanları arasındaki fark giderilmelidir.

YENİ İMİTASYON 4/B NİN ORİJİNAL 4/B DEN FARKLARI:1- Normal 4/B statüsünde olmayan, İdari Büro Görevlisi ve İdari Destek Görevlisi adı altında görev tanımını kimsenin bilmediği 2 pozisyon icat edilmiştir.2- Normal 4/B Statüsünde olmayan, %20 gibi bir ek ödeme uydurulmuştur.3- Normal 4/B Statüsünde olmayan, zorunlu emeklilik icat edilmiştir.4- Normal 4/B Statüsünde olmayan, 696 sayılı KHK da yazdığı halde 5 Yıl, 10 Yıl, 15 Yıl, 20 yıl gibi kıdem’e bağlı ücret artışı düzenlemesi görmezden gelinmiştir.

1- Ayırımsız tüm Sözleşmeli Personel 3+1 Süreli Sözleşmeli Personel statüsüne getirilerek, 4/a kadrosuna alınmalıdır.

2- 4/C den 4/B ye geçen Personele eğitim durumuna göre unvan verilmiş, Mesleki beceri ve kariyerleri (Mühendis Tekniker Teknisyen vs.) görmezden gelinmiş olup, yeni bir düzenleme yapılmalıdır dedi.

Editör: TE Bilişim